Komentara: 2
Pregleda: 1619

Za vikend Prvenstvo Srbije u dizanju tegova

25.09.2020. u 18:11h
Izvor: Subotica.com
Za vikend, posle duže vremena, KDT "Spartak" će biti domaćin Državnog prvenstva za više uzrasnih kategorija. Očekuje se učešće 10 ekipa iz Srbije, a takmičenje će biti održano i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.
Za vikend Prvenstvo Srbije u dizanju tegova

Predstojećeg vikenda u Subotici će biti održano takmičenje u uzrasne kategorije U15, U17, juniora i U23. U subotu će se takmičiti muški dizači, a narednog dana oprobaće se dame.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i mera za sprečavanje širenja kovid-19 zaraze, takmičenje će se održati u Parku Ferenca Rajhla, ispred prostorija kluba višestrukog šampiona Srbije.

- Postavićemo improvizovani podijum za takmičenje ispred naših prostorija, tako ćemo organizovati da se ispoštuju sve zdravstvene mere i da takmičari budu maksimalno bezbedni. U slučaju lošeg vremena, pre svega kiše, muško takmičenje će biti pomereno za nedelju, a ako i tog drugog dana ne bude uslova nažalost moraćemo da otkažemo takmičenje - objašnjava Ervin Rožnjik, trener u KDT "Spartak".

Za vikend Prvenstvo Srbije u dizanju tegovaNa Prvenstvu Srbije učestvovaće desetak klubova iz cele Srbije. Subotičani će nastupiti sa dvadesetak takmičara, od kojih je skoro polovina devojaka. Među favoritima u muškoj konkurenciji izdvajaju se Sombor i Bač.

- Deca su jako dobro trenirala i želimo na ovom takmičenju da "pokupimo" što više medalja. Očekujemo nastup i Tamaša Kajdočija koji se oporavlja od povrede leđa i polako se vraća u takmičarski ritam - dodaje Rožnjik. - Bez obzira na jaku konkurenciju mi ciljamo visoko, mislim da je realno da čak i u ekipnoj konkurenciji da budemo u samom vrhu.

Za vikend Prvenstvo Srbije u dizanju tegovaKDT "Spartak" će po planu aktivnosti krajem oktobra, ili početkom novembra, biti domaćin najboljim seniorima Srbije, nešto kasnije i međunarodnog "Gala kupa", ako epidemiološka situacija dozvoli. U međuvremenu jedna od startegija Kluba je i rad sa mladima.

- Raduje nas što imamo sve više mladih koji se interesuju za ovaj sport i već sada imamo dosta perspektivnih mladića i devojaka koji su krenuli u dokazivanje. Tu je desetak dece ispod 12 godina, oni su budućnost kluba - ističe Rožnjik. - Zbog ovog povećanog interesovanja sada smo u situaciji da nam je trenažni prostor nedovoljno velik, ali uvek je bolje da imamo više sportista jer za prostor ćemo se se lakše snaći.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1619
Povezane teme

dizanje tegova

kdt spartak

klub dizača tegova spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.