Komentara: 0
Pregleda: 1246

Za podršku ženskom preduzetništvu još 7,5 miliona dinara

15.03.2022. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Za podršku ženskom preduzetništvu još 7,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u saradnji sa Savetom za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu u 2022. godini.

Za podršku ženskom preduzetništvu koje predstavlja značajan segment razvoja privrede namenjeno je 7.5 miliona dinara.

Kako je objasnio Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, bespovratna sredstva po konkursu odobravaju se u visini do 90 odsto od fakturne, odnosno kupovne vrednosti bez PDV-a i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje... Namenjena su subvencionisanju troškova nabavke mašina, odnosno opreme, računarske opreme, softvera ili usluge, a u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga.

Za podršku ženskom preduzetništvu još 7,5 miliona dinara

- Iznos odobrenih sredstava, može iznositi najmanje 50.000 dinara, dok se najviši iznos utvrđuje shodno predmetu nabavke.Javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu je objavljen na veb sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i na aplikaciji za mobilne telefone Sekretarijata, a preduzetnice se za sredstva mogu prijaviti do 23. marta - najavio je Ivanišević i još jednom naglasio važnost ženskog preduzetništva za privredu cele Vojvodine i koliko je tema jačanja i ekonomskog osnaživanja žena veoma značajna. - Samo ekonomski samostalna žena jeste i slobodna žena i to je naš cilj. Nismo još dosegli 51 odsto udela žena u vlasništvu privrednih društava, a ni poljoprivednog zemljišta, ali tome težimo.

Savet, na čijem je čelu potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, pruža bezrezervnu podršku ženskom preduzetništvu, preduzetnicama, vrednujući njihov rad, talenat, kreativnost i zalaganje.

- Dame imaju posebno mesto u našem društvu zbog svoje predanosti poslu i porodici.  Stavili smo pred sebe veoma ozbiljan zadatak, kako da uočimo probleme i potrebe svake žene preduzetnice u Vojvodini i snažnom zajedničkom podrškom doprinesemo boljem položaju žena u biznisu - ističe Ćurčić. - Okupili smo radni tim, pričali sa preduzetnicama i udruženjima preduzetnika i izradili dokument kojim smo sagledali analizu trenutnog stanja, definisali ciljeve razvoja i utvrdili predlog mera za unapređenje ekonomskog razvoja po pitanju ženskog preduzetništva. Takođe napravili smo i objedinjenu bazu žena u biznisu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1246

Povezane vesti

Povezane teme

Nenad Ivanišević

pokrajinski sekretarijat za privredu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.