Komentara: 14
Pregleda: 2989

Konkurs za podsticanje ženskog preduzetništva i poslovnih projekata mladih

25.01.2022. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
Konkurs za podsticanje ženskog preduzetništva i poslovnih projekata mladih

Ministarstvo privrede raspisalo je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku, za žene preduzetnice i mlade, za šta je iz resornog ministarstva izdvojeno 100 miliona dinara.

Mogu se prijaviti preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije pet godina u odnosu na godinu podnošenja zahteva, odnosno od 2017. do 2022. godine, a čiji je osnivač i zakonski zastupnik žena, starosti do 35 godina. Više detalja pogledajte u pozivu.

- Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 35% vrednosti ulaganja, odnosno do 45% vrednosti ulaganja za privredne subjekte koji pripadaju jedinicama lokalne samouprave koje su razvrstane u četvrtu grupu razvijenosti u skladu sa članom 12. Zakona o regionalnom razvoju i aktom Vlade kojim se utvrđuje jedinstvena lista razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave. Preostali iznos ulaganja finansiraće se iz kredita Fonda sa rokom otplate do 5 godina u okviru koga je grejs period do jedne godine, i kamatnom stopom od 1%  godišnje uz garanciju banke ili 2%  godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja,uz primenu valutne klauzule - navodi se, između ostalog, u javnom pozivu Ministarstva privrede.

Ulaganja koja se mogu finansirati u okviru ovog Programa obuhvataju kupovinu opreme, dostavnih vozila (uključujući i mopede na električni pogon) koja služe za prevoz sopstvenih proizvoda, repromaterijala i sirovina i drugih transportnih sredstava uključenih u proces proizvodnje, kao i tekuće održavanje poslovnog i/ili proizvodnog prostora i deo operativnih troškova.

Konkurs je otvoren dok iznos traženih bespovratnih sredstava ne premaši iznos raspoloživih sredstava (100 miliona dinara). Uslovi konkursa, potrebna dokumentacija i više informacija potražite na portalu Ministarstva privrede.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 2989

Povezane vesti

Povezane teme

žensko preduzetništvo

preduzetništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.