Komentara: 1
Pregleda: 2540

XXV Memorijal "Stevan Ćele Vilotić" od 6. do 10. septembra

05.09.2018. u 11:39h
Izvor: Subotica.com
U Subotici će se od 6. do 10. septembra održati Međunarodni memorijalni fudbalski turnir omladinskih reprezentacija "Stevan Ćele Vilotić", 25. po redu, tokom kojeg će snage odmeriti nacionalni timovi Srbije, Crne Gore, Izraela i Mađarske.
XXV Memorijal "Stevan Ćele Vilotić" od 6. do 10. septembra

Mečevi će se igrati  u Subotici na stadionu FK "Bačka 1901" u Subotici, kao i u Senti i Kuli. Ovog puta Gradski stadion je izostavljen zbog rekonstrukcije. Ovaj turnir našoj reprezentaciji će poslužiti za uigravanje pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je očekuju u novembru mesecu u Severnoj Irskoj.

Za razliku od prethodnih godina kada  je na turniru učestvovalo po šest selekcija, ove godine se samo četiri takmiče upravo zbog sistema igranja na kvalifikacijama koje očekuju našu reprezentaciju.

Ispred Fudbalskog saveza Srbije,  Dušan Gelić  tim menadžer mlađih selekcija istakao je značaj turnira „Ćele Vilotić“ koji se ove godine održava 25. jubilarni put.

- Fudbalski savez Srbije već godinu za redom uspešno organizuje ovaj turnir i to na veliko zadovoljstvo svih ljudi u ovom sportu.  Mali je broj  saveza koji može da se pohvali turnirom za mlađe kategorije da obeležava jubilej.  I pored svih problema koji su pratili našu državu,  FSS je uspeo da istaje u organizaciji i sačuva ovaj turnir koji ove godine obeležava 25 godina. Fudbalski savez održavanjem turnira „Stevan Ćele Vilotić“  i „Miljan Miljanić“  želi da sačuva sećanje na ljude koji su dali veliki doprinos razvoju fudbala u našoj državi. Da pokaže mlađim generacijama da je Fudbalski savez organizacija koja brine o svojim ljudima i  da treba da se  bave fudbalom koji nije slučajno „najvažnija sporedna stvar na svetu“ . Da pokaže da je ljudski život kratak, ali su dela veča i zato je važno sačuvati tradiciju i održavati ove turnire – rekao je Gelić, a potom dodao: Ovaj turnir je važan sa sportskog aspekta za našu selekciju koju očekuju kvalifikacije u Severnoj Irskoj za Evropsko prvenstvo i iz tog razloga smo pokušali da napravimo takav format turnira da omogućimo našoj reprezentaciji na čelu sa Nenadom Sakićem da kroz ovaj prijateljski turnir stekne iskustvo koje igračima  značiti za predstojeće takmičarske obaveze.

Selektor Nenad Sakić pozvao je 22 igrača: golmani – Miloš Gordić (Crvena zvezda), Aleksa Milojević (Bačka), Mihajlo Dragićević (Brodarac). Odbrana - Dimitrije Kamenović (Čukarički), Zlatan Šehović (Partizan), Jovan Vladimir Pavlović (Trenćin), Strahinja Pavlović (Partizan), Bojan Balaž (Partizan), Igor Jeličić (Vojvodina), Aleksandar Kostić (Bačka), Marko Janković (Grafičar). Srednji red - Aleksa Janković (Partizan), Željko Gavrić (Grafičar), Mhailo Nešković (Vojvodina), Ivan Milosavljević (Teleoptik), Milutin Vidosavljević (Čukarički), Kosta Pantazis (Partizan). Napad – Jovan Kokir (Partizan), Viktor Lukić (Brodarac), Slobodan Tedić (Čukarički), Dušan Vlahović (Fiorentina), Luka Marković (Juventus).

Gelić se zahvalio organizatorima, gostima i svim klubovima koji su izašli u susret i ustupili terene za treninge i odigravanje utakmica.

- Zahvaljujem se Gradu Subotici, svima koji su pomogli da opstane i postane eminentan turnir, da svake godine imamo zahteve velikog broja selekcija za učešće. Sportskom savezu Subotice, Dejanu Vukoviću sekretaru SSS, njegovim saradnicima i svima koji rad na organizaciji ovog turnira, jer ovaj turnir ne bi opstao da nije entuzijasta koji se svake godine trude da on bude održan. Svim klubovima koji su izašli u susret i omogućili da se na njihovim terenima trenira i odigravaju utakmice. - rekao je Gelić

Reprezentaciju Srbije ove godine na turniru vodi selektor Nenad Sakić kome je ovo drugo učešće na memorijalu.  Sakić  je bio pomoćnik Dejanu Govedarici  na 17. Memorijalnom turniru i tada je naša selekcija osvojila prvo mesto.

- Vežu me lepe uspemene za Suboticu i turnir „ Stevan Ćele Vilotić“, jer sam sa generacijom 1992. godište osvojio prvo mesto.Ovog puta sam tu sa mlađim momcima da pokušamo ponoviti uspeh od pre sedam godina, ali i odbraniti trofej, jer je prethodna generacija bila najbolja – rekao je Sakić.

Pre nekoliko nedelja Nenad Sakić je preuzeo selekciju koja ove godine učestvuje na turniru umesto Perice Ognjenovića i ovo je prvo okupljanje pod njegovom palicom za dečake rođene 2000. godine, a ujedno i generalna proba  pred kvalifikacije koje ih očekuju.

- Preuzeo sam ovu selekiciju pre nekoliko dana. Ovo nam je prvo okupljanje i još uvek polako upoznajem igrače kroz rad. Turnir će nam biti dobra priprema za kvalifikacije koje nas očekuju u Severnoj Irskoj gde je sistem takmičenja kao što je ovde, tako da će igrači na neki način steći iskustvo. Talentovana je generacija, sastavljena od dobrih momaka i ne sumnjam da ćemo sledeće godine igrati na Evropskom prvenstvu što nam je cilj – istakao je selektor Srbije.

Dušan Vlahović je,  takođe,  po drugi put učesnik na turniru „Stevan Ćele Vilotić“. Pre dve godine poneo je i priznanje za najtelentovanijeg igrača  memorijala, a sada pred jubilarni 25. poručuje:

- Ovde smo da se upoznamo, uigramo i da se fokusiramo na naš sledeći cilj, a to su kvalifikaciej za Evropsko prvenstvo. Želja nam je da budemo prvi u grupi i da se plasiramo na šampionat starog kontinenta. Velika mi je čast što sam pozvan i što sam ponovo na turniru. Obećavam da ćemo dati maksimum da ispunimo očekivanja selektora i da osvojimo ovaj prestižni turnir. - ističe Vlahović

Turnir počinje  u četvrtak,  utakmicama između Srbije i Mađarske na stadionu u Kuli i Izraela i Crne Gore, na terenu FK Bačke, kraj Somborske kapije u Subotici. U subotu, 8. septembra će se u Senti sastati Izrael i Mađarska, a u Kuli  Srbija i Crna Gora.  Treće kolo na programu je u ponedeljak 10. septembra. U Senti će snage odmeriti Mađarska i Crna Goara, a Srbija i Izrael u Subotici na stadionu FK Bačka 1901, kraj Somborske kapije.

Raspored mečeva:

Četvrtak,  6. septembar  - 1. kolo

  • Srbija – Mađarska (Subotica, stadion Bačke 1901, 17:00)
  • Izrael – Crna Gora (Kula, 17:00)

Subota,  8. septembar - 2. kolo

  • Srbija - Crna Gora (Kula, 17:00)
  • Izrael – Mađarska (Senta, 17:00)

Ponedeljak, 10. septembar - 3. kolo

  • Mađarska – Crna Gora (Senta , 15:00)
  • Srbija – Izrael (Subotica, FK Bačka 1901, 16:30)
  • Ceremonija zatvaranja turnira i dodela pehara (FK Bačka 1901, 18:15)
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2540

Povezana vest

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

stadion kraj somborske kapije

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.