• Pregleda: 5043

Vulin u poseti deci sa Kosova

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, u ponedeljak je posetio decu iz kosovskog pomoravlja, koju su, petu godinu zaredom, ugostili njihovi vršnjaci iz Osnovne škole Sonja Marinković.
Vulin u poseti deci sa Kosova

U okviru akcije Deci sa Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama, koju škola Sonja Marinković realizuje u saradnji sa nevladinom organizacijom Dečija radost iz Gnjilana, četrdeset i pet mališana doputovalo je u petak i u našem gradu će boraviti deset dana.

Sa svojim drugarima iz Subotice, vreme neće provoditi samo u školskim klupama, nego i u brojnim aktivnostima koje su im pripremili njihovi domaćini, kako bi im boravak učinili što interesantnijim i prijatnijim. 

Jedna od njih bila je i jučerašnja poseta Aleksandra Vulina, ali i predstavnika lokalne samouprave, koja je ovu akciju finansijski podržala, i modne kuće Mona iz Beograda, koja je za decu pripremila prigodne poklone.

Deca sa Kosova u Subotici

Deset dana u Subotici su, za većinu dece sa Kosova, retka prilika da, nakratko, zaborave na svakodnevne probleme koje, uprkos svemu, hrabro nose na svojim nejakim plećima i da uživaju u bezbrižnoj dečijoj igri i svim radostima detinjstva koja su im silom prilika u njihovom rodnom kraju uskraćena.

Deca sa Kosova u Subotici

Nakon posete gostiju iz Beograda, mališani sa Kosova su, zajedno sa svojim domaćinima bili u prilici da prisustvuju nastupu nacionalnog ansambla Kolo na Velikoj terasi na Paliću, i pevača Vere Matović i Nikole Uroševića Gedže. U programu je takođe učestvovao Subotički OKUD "Mladost".

Izvor: RTV City

povezane teme

7
Nemanja Odgovori
Moram da dam jednu napomenu autoru teksta ili moderatoru sajta. Ako je vec neko od zaposlenih sa sajta subotica. com i bio na manifestaciji u Ponedeljak, morao je da primeti da je u programu takodje nastupao OKUD Mladost Subotica! Nije korektno prema svim ucesnicima programa da se ova informacija izostavi na ovaj nacin. Molim vas da korigujete ovu vest. Hvala.
sale Odgovori
Dobro je to,samo ste trebali vise slikati decu kojima je to posveceno,a ne prve redove!
www.subotica.com Odgovori
Vest je preuzeta sa drugog izvora, nismo bili na licu mesta ali hvala na sugerisanju - dodali smo ovu informaciju. Kompletan album sa slikama možete pogledati u povezanom albumu http://www.subotica.com/slike/album-63028-velika-terasa-palic-priredba-za-decu-sa-kosova/
Nemanja Odgovori
Hvala vam!
Gojko?! Odgovori
U kojoj funkciji je Gojko Radić ovde?! Jel ovo neki strnački skup SNS-a?!
doroti Odgovori
Ako se i nakratko detetu vrati osmeh na lice, uspeli smo. Oni su najmanje krivi za sve. Hvala svima koji su im posvetili pažnju.
Ana Odgovori
A kome smeta da Gojko Radic bude na tom skupu? Mozda je bio u funkciji coveka dobre volje koji je spreman da pomogne deci sa Kosova?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.