Komentara: 6
Pregleda: 6961

Deca sa Kosova u poseti OŠ "Sonja Marinković"

29.09.2012. u 16:41h
Izvor: RTV Yueco
Četrdeset i pet mališana sa Kosova i Metohije juče su stigli u posetu drugarima iz osnovne škole „Sonja Marinković“.
Deca sa Kosova u poseti OŠ "Sonja Marinković"

Njihova poseta je organizovana u okviru akcije pod nazivom „Deci sa Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama“ koju ova škola već tradicionalno organizuje u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Dečja radost“ iz Gnjilana. Mališani sa Kosova će provesti 10 dana u poseti Subotici.

Petu godinu zaredom mališani uzrasta od četvrtog do osmog razreda osnovne škole, sa Kosova i Metohije dolaze u posetu drugarima iz OŠ „Sonja Marinković“ koji su juče za njih pripredili svečani doček.

Njih 45 boraviće narednih 10 dana kod svojih vršnjaka iz ove škole, zajedno sa njima će pohađati nastavu i vannastvane aktivnosti. Deca dolaze iz opština u Metohiji, Centralnom Kosovu i Kosovskom Pomoravlju.

Deca sa Kosova u poseti OŠ "Sonja Marinković"

Akcija „ Deci sa Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama“ ove godine je realizovana peti put u saradnji humanitarne organizacije „Dečja radost“ iz Gnjilana koja brine o deci iz najugroženijih sredina i deci bez jednog ili oba roditelja i OŠ „Sonja Marinković“. Cilj ove akcije je uspostavljanje novih prijateljstava, ali i omogućavanje deci sa Kosova da posete druge delove Srbije.

Deca sa Kosova u poseti OŠ "Sonja Marinković"

Domaćini su gostima priredili raznovrstan program koji obuhvata edukativne ekskurzije, posete muzeju i pozorištu. Pored svih aktivnosti u ponedeljak će na Velikoj terasi na Paliću u 19 časova biti održan koncert „Prijatelji za decu sa Kosmeta“ na kojem će učestvovati Nacionalni ansambl „Kolo“, kao i mnogobrojni estradni umetnici.

Izvor: RTV Yueco

Priredba za decu sa Kosova

Priredba za decu sa Kosova Priredba za decu sa Kosova Priredba za decu sa Kosova Priredba za decu sa Kosova Priredba za decu sa Kosova Priredba za decu sa Kosova Priredba za decu sa Kosova Priredba za decu sa Kosova
Pogledaj ostale fotografije

Deca iz Gnjilana u poseti OŠ "Sonja Marinković"

Deca iz Gnjilana u poseti OŠ "Sonja Marinković" Deca iz Gnjilana u poseti OŠ "Sonja Marinković" Deca iz Gnjilana u poseti OŠ "Sonja Marinković" Deca iz Gnjilana u poseti OŠ "Sonja Marinković" Deca iz Gnjilana u poseti OŠ "Sonja Marinković" Deca iz Gnjilana u poseti OŠ "Sonja Marinković" Deca iz Gnjilana u poseti OŠ "Sonja Marinković" Deca iz Gnjilana u poseti OŠ "Sonja Marinković"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6961

Povezana vest

Povezane teme

oš sonja marinković

deca sa kosova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.