Komentara: 1
Pregleda: 3611

VTŠ dobio "Infostudentski kutak"

12.04.2017. u 00:00h
Izvor: TV Subotica
Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici dobila je "Infostudentski kutak", poklon kompanije "Infostud", mesto gde će studenti ove visokoškolske ustanove moći da naprave pauzu između predavanja i razmenjuju ideje.
VTŠ dobio "Infostudentski kutak"

Dugogodišnja saradnja Visoke tehničke škole strukovnih studija i kompanije Infostud, rezultirala je prijatnim kutkom za studente u kom moći da se okupljaju, druže, odmore ali i rade zajedno na svojim projektima.

- Visoka tehnička škola je odlučila da se otvori privredi u Subotici i okruženju, na raznorazne načine, a jedan od njih je taj da ponudimo naš prostor firmama i preduzećima koje su zainteresovane da ovaj naš prostor oplemene i osavremene, i na taj način budu i vizuelno prisutne. Studenti su u mogućnosti da na kvalitetan način borave u našoj ustanovi i van direktne nastave, mogu da se druže, da uče, koriste internet, zabave se gledajući televiziju, kao i da se bliže upoznaju sa samim preduzećem. - rekao je Igor Firstner, dekan VTŠ

Boravak u školi pre i nakon predavanja sada je dobio neku drugu dimenziju, u kojoj studenti mogu da provode slobodno vreme, kao i da rade mnoge stvari za koje do sada nisu imali adekvatno uređen prostor.

- Sada možemo u krugu škole da sednemo zajedno i popričamo, a ujedno možemo i da gledamo televiziju, kao i da slušamo muziku. Na raspolaganju su nam i računari koje možemo da koristimo van nastave, a da pritom ne moramo da tražimo poseban kabinet ili dozvolu za to. Sve nam je sada na dohvat ruke. - kaže Stefan Popić, član Studentskog parlamenta.

Ispred Infostuda "Infostudentski kutak" predala je na korišćenje Andrijana Mazinjanin, iz odeljenja projekata i razvoja.

- "Jedan od ciljeva Infostuda jeste upravo ulaganje u sistemsko obrazovanje, tako da smo VTŠ prepoznali kao strateškog partnera sa kojim treba da radimo najviše na tome i upravo je ovaj kutak plod toga. Ovo nije ulaganje u zidove, ovo je ulaganje u sistemsko obrazovanje, koje Visoko tehnička škola pruža svojim budućim i sadašnjim studentima." - istakla je Mazinjanin.

Saradnja Infostuda i Visoke tehničke škole nastavlja se već za dve nedelje, kada će biti organizovano takmičenje u programiranju „BIZKOD V2.0“ namenjeno studentima druge i treće godine.

Izvor: TV Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3611
Povezane teme
infostud igor firstner
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.