Komentara: 9
Pregleda: 2123

Vozači, obratite pažnju na naše najmlađe - danas je počela škola!

01.09.2020. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Danas je počela nova školska godina, a to je dobra prilika da se još jednom skrene pažnja na potrebu odgovornog ponašanja u saobraćaju, kako vozača tako i pešaka. Pripadnici saobraćajne policije će i ovog 1. septembra pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju u zonama osnovnih i srednjih škola.
Vozači, obratite pažnju na naše najmlađe - danas je počela škola!

Prvi dan septembra, dobro poznati datum rezervisan za školarce. Danas počinje škola, naši maleni sugrađanii se vraćaju u klupe, odlaze u vrtiće. Nekima je prvi dan škole pa će biti uzbuđeni, drugi se vesele povratku u školu i ponovom susretu sa svojim drugarima.

U cilju što veće bezbednosti dece, saobraćajna policija će kontrolisati učesnike u saobraćaju sa posebnim akcentom na poštovanje propisane brzine u zonama škola, kao i propisa kojima se reguliše prevoz dece u motornim vozilima. Brzina će se kontrolisati ručnim radarskim uređajima i uređajima za merenje brzine u vozilima bez spoljnih obeležja policije, takozvanim presretačima, a u akciju će biti uključeni i policajci na motociklu.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima brzina kretanja vozila u zoni škole u naselju ograničena je na 30 km/č, u vremenu od 7 do 21 čas, osim ako saobraćajnim znakom vreme zabrane nije drugačije određeno.

Apelujemo na vozače da prilagode brzinu i budu koncentrisani na saobraćajne uslove pogotovo u zonama gde se nalaze škole, da poštuju prvenstvo pešaka na tzv. zebrama, i da imaju strpljenja kako bi najmlađi bezbedno prešli ulicu, na putu od škole do kuće. Roditelji, upozorite vašu decu da se odgovorno ponašaju u saobraćaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2123

Povezana vest

Povezane teme

bezbednost učenika

bezbednost dece

bezbednost u saobraćaju

bezbednost građana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.