Komentara: 85
Pregleda: 21317
Foto

Vojislav Šešelj razgovarao sa građanima Subotice

18.03.2017. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
Vojislav Šešelj razgovarao sa građanima Subotice

Lider Srpske radikalne stranke i predsednički kandidat posetio je danas Suboticu i svojim pristalicama poručio da mogu da očekuju da će u drugom krugu odmeriti snage sa Aleksandrom Vučićem.

- Osnovni cilj je da u prvom krugu pobedim svoje glavne rivale, Sašu Jankovića i Vuka Jeremića, i da se u drugom krugu obračunam sa Aleksandrom Vučićem. Imam dobre šanse da i njega pobedim, a to će najviše zavisiti od direktnog televizijskog duela, koji, nadam se, Vučić neće moći da izbegne – rekao je Šešelj u obraćanju građanima i dodao da se zalaže samo za ustavne nadležnosti koje ima predsednik republike, za razliku od svojih konkurenata koji nisu ni čitali Ustav. - Tako Vuk Jeremić ima 70 obećanja u koja samo naivni mogu da poveruju da ih je moguće realizovati sa predsedničke funkcije. Kao predsednik republike kontrolisao bih zakonodavnu vlast, tako što bih svaki put kada bi smatrao da Skupština nije izglasala dobar zakon, taj zakon sa primedbama vraćao na ponovno glasanje. Kontrolisao bih izvršnu vlast, kao i sudsku vlast, tako što bih promišljeno predlagao kandidate na sudske i kontrolne funkcije i što bih korigovao sudske presude u slučajevima kada je reč o krivičnim delima  kao što su višestruka ubistva, trgovina drogom, silovanje, napastovavanje dece. Oni koji bi to radili od mene ne bi mogli da očekuju predsedničku milost.

Vojislav Šešelj razgovarao sa građanima Subotice

Lider radikala osvrnuo se i na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog, koju smatra ismevanjem institucija sistema.

- Nije problem što se ismevaju predsednički kandidati, i treba nas sve ismevati, ali u njegovom slučaju institucije sistema se izvrgavaju ruglu a to nije dobro. Uz to nije imao validna dokumenta za prijavu kandidature, kojoj su se suprotstavili samo predstavnici SRS u RIK-u, dok su je svi ostali prihvatili kao regularnu. To je opasan presedan za sledeće izbore – smatra Vojislav Šešelj.

Izvor: Subotica.com
Predsednički kandidat Vojislav Šešelj u Subotici Predsednički kandidat Vojislav Šešelj u Subotici Predsednički kandidat Vojislav Šešelj u Subotici Predsednički kandidat Vojislav Šešelj u Subotici Predsednički kandidat Vojislav Šešelj u Subotici Predsednički kandidat Vojislav Šešelj u Subotici Predsednički kandidat Vojislav Šešelj u Subotici Predsednički kandidat Vojislav Šešelj u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 85
Pregleda: 21317

Povezano dešavanje

Povezane teme

srpska radikalna stranka

srs

predsednički izbori

vojislav šešelj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.