Komentara: 17
Pregleda: 4882

Vodovod širi sekundarnu mrežu u nekoliko Mesnih zajednica

08.12.2011. u 15:58h
Izvor: RTV Yueco
Vodovod širi sekundarnu mrežu u nekoliko Mesnih zajednica

Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” počelo je proširenje sekundarne vodovodne mreže u Mesnoj zajednici Peščara. U toku su radovi u ulici Luja Amstronga, u vrednosti od 650.000 dinara, a koji su finansiraju sredstvima preduzeća. Nakon ovih radova, redovno vodosnabdevanje imaće 10 domaćinstava u pomenutoj ulici.

Zdravko Matlak živi u jednom od deset domaćinstava u ulici Luja Amstronga, u MZ Peščara, koje će uskoro nakon decenija čekanja dobiti pijaću vodu. Na taj način, dugogodišnji problemi sa bakteriološki neispravnom vodom biće prošlost.

Vodovodna mreža gradi se u dužini od 130 metara, prečnika 110 mm od savremenog materijala – polietilena. Vrednost projektne dokumentacije, dozvola i saglasnosti, kao i izvođenja radova iznosi oko 650.000 dinara. Ukupan iznos ovih sredstava obezbedilo je JKP "Vodovod i kanalizacija".

Usvajanjem plana detaljne regulacije za Mesnu zajednicu “Peščara” na jednoj od poslednjih sednica Skupštine grada stvoreni su planski preduslovi za dalja ulaganja u infrastrukturu ovog naselja.

Ova investicija, za koju se očekluje da će biti završena za oko deset dana, predstavlja prvi korak u daljem širenju sekundarne vodovodne mreže u nekoliko naselja. Pored Peščare, radio se o Mesnim zajednicama Zorka, Novo Selo, Gat i Mali Bajmok.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 4882

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

mz zorka

gat

mali bajmok

mz peščara

vodovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.