• Pregleda: 6919

Visoka škola otvorila vrata budućim studentima

U Visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici, danas je održana manifestacija Dan otvorenih vrata pod nazivom „Biću student VSOVSU Subotica“.
Visoka škola otvorila vrata budućim studentima

U okviru manifestacije budući studenti su imali priliku da čuju predavanje na temu  „Kako odabrati pravo zanimanje“, da pogledaju promotivni video materijal o Visokoj školi i da se informišu o načinu polaganja prijemnog ispita, upisu i slično. Naglašeno je da Visoka škola osposobljava studente za sticanje znanja iz aktuelnih društveno-humanističkih i medicinskih polja i razvija kompetencije za rad sa ljudima. Takođe, rečeno je da sva četiri studijska programa: strukovni vaspitač, strukovni trener, strukovni nutricionista dijetetičar i strukovna medicinska sestra pružaju dobre mogućnosti zapošljavanja i profesionalnog napredovanja.

U drugom delu ove manifestacije, budu i studenti su se upoznali sa najinteresantnijim sadržajima koji se nude u okviru četiri studijska programa Visoke škole. Podeljeni u četiri grupe, studenti su imali priliku da u kabinetima razgledaju didaktička sredstva i materijal za rad sa decom predškolskog uzrasta, da izvode vežbe iz domena zdravstvene nege na pacijentu-lutki, da mere svoju težinu i indeks telesne mase i učestvuju u planiranju jelovnika zdrave ishrane i programa telesnih vežbi i fizičkih aktivnosti itd.

Treći, neformalni deo manifestacije - „Na koktelu sa studentima“. bio je prilika da srednjoškolci završnih razreda razgovaraju sa studentima iz Studentskog parlamenta i da postave pitanja u vezi školovanja, studentskog života, dešavanja u školi i sl.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Metuzalem Odgovori
Nadam se da ne će ostati na nivou raznih mega-sega, educons, etc. i novokomponovanih ustanova, te pobornika dualnog obrazovanja za preostalo ovdašnje roblje.

Trebalo bi da još postoji mladosti, energije i etike da se pošteno studira u ovom bantustanu.
Сара Odgovori
Danas svako moze srednju skolu da zavrsi bez znanja sa dvojkom ili trojkom ,smatram da nije fer sto za smer NUTRICIONISTA ne mogu sve skole da upisu!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.