Komentara: 0
Pregleda: 7014

U susret Otvorenom danu na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovane vaspitača i trenera

03.04.2017. u 02:45h
Izvor: Subotica.com
Novi menadžment Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici donosi nove ideje i novi kvalitet strukovnog obrazovanja za više nego aktuelne radne profesije.
U susret Otvorenom danu na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovane vaspitača i trenera

U razgovoru za naš sajt dr Nadežda Rodić, vd direktora, naglašava prednosti upisa Visoke škole i dobijanja akreditovanih diploma koje su priznate u zemlji i Evropskoj uniji, a koje pružaju brojne mogućnosti za zaposlenje:

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici upisuje i ove godine nove studente na četiri studijska programa: strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta, strukovna medicinska sestra, strukovni nutricionista dijetetičar i strukovni trener. Svi programi su vrlo aktuelni na tržištu rada, a izuzev osnovnih strukovnih studija, nudimo i specijalističke strukovne studije - ističe dr Nadežda Rodić

U susret Otvorenom danu na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovane vaspitača i trenera

Program strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta osposobljava studente za vaspitno-obrazovni rad sa decom uzrasta od 1-7 godina. Vaspitač može da radi u  predškolskoj ustanovi (jaslice i starija grupa 3-7 godina), u okviru pripremnog predškolskog programa, u socijalnim institucijama (Dom za nezbrinutu decu, Dom za decu ometenu u razvoju, Dečije selo, Kolektivni i izbeglički centri) itd. Stečena diploma priznaje se u inostranstvu.

Program strukovna medicinska sestra osposobljava studente za samostalan rad u okviru zdravstvene nege na svim nivoima zdravstvene zaštite stanovništva. Medicinska sestra može da radi u dispanzerima, domovima zdravlja, kućnoj nezi, patronažnoj službi, savetovalištima, preventivnim centrima, privatnom zdravstvenom sektoru,  opštim i specijalnim bolnicama, rehabilitacionim centrima, u kliničkim centrima, domovima za stare i gerontološkim centrima itd. Studijski program je kompatibilan sa programima odgovarajućih škola u inostranstvu, čime se stiče mogućnost priznavanja diplome i van naše zemlje.

Program strukovni nutricionista dijetetičar osposobljava studente da samostalno planiraju i organizuju ishranu pojedinaca i različitih kategorija stanovništva. Nutricionista može da radi u: savetovalištima i preventivnim centrima domovima zdravlja, bolnicama, kliničkim centrima, institutima, zavodima, kao i u privatnom zdravstvenom sektoru, u ustanovama socijalne zaštite – domovima za negu i gerontološkim centrima, predškolskim ustanovama, domovima učenika i studentskim centrima, u fitnes klubovima, sportskim klubovima, spa centrima  i slično.

Program strukovni trener osposobljava studente za vaspitno-obrazovni rad sa decom, mladima i odraslima u oblasti sporta i fizičke kulture. Trener može da radi u sportskim klubovima, vrtićima, državnim institucijama u kojima se realizuju sportske aktivnosti itd.

U susret Otvorenom danu na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovane vaspitača i trenera

Školovanje u okviru svih studijskih programa moguće je o trošku države i u formi samofinansiranja. Osnovne strukovne studije traju tri godine, uključuju 180 ESPB bodova, a specijalističke strukovne studije na vaspitačkom smeru nose 60 ESPB bodova i obuhvataju tri profila: specijalista strukovni vaspitač za rad sa decom sa posebnim potrebama, specijalista strukovni vaspitač za fizičko vaspitanje i specijalista strukvni vaspitač za likovno vaspitanje.

Na kraju razgovora, dr Nadežda Rodić dodaje da se u cilju promocije studijskih programa organizuje i „Dan otvorenih vrata“ koji je zakazan za petak, 7. april 2017. godine sa početkom u 14 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 7014

Povezana vest

Povezane teme

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera

nadežda rodić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.