Komentara: 0
Pregleda: 4104

Više dece u PU "Naša radost"

03.09.2012. u 17:53h
Izvor: RTV Yueco
Više dece u PU "Naša radost"

U Predškolsku ustanovu „Naša radost“ upisano je 4035 dece, što je za 30 dece više u odnosu na prethodne godine. Početak nove školske godine obeležen je otvaranjem novog dvorišnog objekta vrtića „Veverica“ i renoviranog objekta vrtića „Stari Ker-Pera Detlić“. Sredstva za pripajanje novog objekta i rekonstrukciju postojećeg obezbedila je Gradska uprava, ali i PU „Naša radost“.

Posle tri godine stagnacije u broju dece, u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ ove godine biće tridesetoro mališana više. Otvorene su dve nove grupe na mađarskom jeziku u vrtiću „Stari Ker“ i na srpskom jeziku na Kelebiji. Broj dece mogao bi i dodatno da se poveća, jer je na listi čekanja još pedesetoro dece, za koju se traži najbliži objekat. Kao i svake godine, mesto više traži se u objektima na Prozivci i Radijalcu.

Nove jaslice za decu do godinu dana otvorene su u vrtiću „Veverica“ u Frankopanskoj ulici. Objekat koji je sada pretvoren u jaslice nekada je bio stan u privatnom vlasništvu. Kako bi omogućio nesmetan rad i bolje uslove za decu u vrtiću, Grad je izdvojio oko 3 miliona dinara i pripojio ovaj objekat PU“Naša radost“, koja je učestvovala u opremanju objekta. Tokom leta, sredstvima Gradske uprave izvršena je i adaptacija objekta vrtića „Stari Ker-Pera Detlić“

U renoviranom objektu vrtića „Stari Ker“, kao i u objektu na Somborskom putu ove godine trebalo bi da počne i rad bilingvalnih grupa. Pokrajina je odobrila sredstva i podršku za ovaj projekat ali se čeka završetak obuke kadrova koji će izvoditi program na dva jezika, srpskom i engleskom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4104
Povezane teme

Naša Radost Subotica

naša radost

predškolske ustanove

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.