Komentara: 0
Pregleda: 6368

Veteranska ekipa Srbije (košarkaši iz Subotice i Bačke Topole) četvrta na planetarnom prvenstvu

10.07.2017. u 14:18h > 20:01
Izvor: Subotica.com
Na juče završenom Svetskom prvenstvu za veterane u gradu Montekatini u središnjem delu Italije, veteranska ekipa Srbije 35+, sastavljena od igrača iz Subotice i Bačke Topole, u konkurenciji 23 ekipe, je osvojila 4. mesto.
Veteranska ekipa Srbije (košarkaši iz Subotice i Bačke Topole) četvrta na planetarnom prvenstvu

Povrede četvorice igrača u završnici prvenstva nisu dozvolile bolji uspeh, ali i postignuto je više nego dobar rezultat. Pobeđene su ekipe Španije, Čilea i Grčke, dok su porazi zabeleženi u polufinalu protiv Estonije i u borbi za treće mesto protiv Litvanije. Pobednik takmičenja za veterane 35+ je Estonija, druga je Argentina.

Nacionalnu selekciju Srbije 35+ činili su Muhadinović, Stantić, Benčik, Popović, Stanković, Krstić, Pršić (K), Hinić, Banjanin, Medakovic, Đurić (igrač / trener), Wild, Vojinović, Milivojević i Rakić.

U našoj selekciji ističu veliku zahvalnost za priliku da budu deo dosada najmasovnije svetske priredbe sponzorima kao što su Lomax company, Industriji mesa "Topola", Banjo shoes, pivnici Minhen, gradskom sekretarijatu za sport i Nemanji Simoviću, kao i OKK "Spartak" i Jovanu Sirovini.

Ekipa koju su činili igrači iz našeg neposrednjeg okruženja nije uspela da osvoji medalju, izmakla je za dlaku, ali treba istaći da su više sreće imali veterani 45+ koji su osvojili srebrne medalje, pošto su u finalu Svetskog prvenstva u Italiji izgubili od Crne Gore 70:62, dok je selekcija 50+ osvojila bronzu, pošto je posle produžetka dobila Ukrajinu 59:58.

Srebrom su se okitile i veteranke Srbije među kojima su četiri Subotičanke - Rada Vidović, Dejna Baki, Angela Đelmeši, Sandra Jurić na čelu sa selektrokom Melindom Gubi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6368
Povezane teme

košarkaški veterani

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.