Komentara: 6
Pregleda: 14459

Veteranke iz Subotice viceprvakinje sveta u košarci

09.07.2017. u 20:13h > 10.07.2017. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
Da je Srbija košarkaška velesila potvrdile su i dame, veteranke, koje su danas u finalu poražene, ali bez obzira na to ostvarile fantastičan rezultat na planetarnoj smotri. Važni šrafovi u nacionalnom timu bile u i igračice koje su karijeli nastupale i za subotičke timove.
Veteranke iz Subotice viceprvakinje sveta u košarci

Na Svetskom prvenstvu u za veterane i veteranke u košarci održanom u Italiji, ženska ekipa Srbije osvojila je srebro. Naša reprezentacija u finalu sastala se sa Brazilom. Protivnice su bile uspešnije i na kraju slavile rezultatom  57:46.

Srpkinje na putu do srebra zabeležile  su pobedu na startu protiv domaćina 61:46, dok su u drugom kolu poražene od Rusije rezultatom 82:65. U četvrtfinalu naše dame su se sastale sa Čehinjama i trijumfovale sa 61:49, a potom su se u polufinalnom susretu revanširale Ruskinjama i slavile pobedu rezultatom 53:49 koja ih je odvela u finale .

Veteranke iz Subotice viceprvakinje sveta u košarci

Selekcija Srbije sastavljena je od bivših igračica iz Novog Sada, Beograda, ali i  Subotice. Za vicešamionsku ekipu Sveta nastupale su Subotičanke,  Rada Vidović, Dejna Baki, Angela Đelmeši, Sandra Jurić na čelu sa Melindom Gubi.

- Na 14. Svetskom prvenstvu u gradu Montekatini u središnjem delu Italije učestvovalo je preko 350 ekipa. Put do finala je ostvaren nad ekipama Italije, Češke i Rusije. Igralo se 4x10 minuta što je veoma naporno i pruzrokovalo je puno povreda kod mnogih ekipa. Naša ekipa je učestvovala u sličnom sastavu kao na Evropskom prvenstvu prošle godine u Novom Sadu. U finalu smo izgubile od ekipe Brazila u kojoj su bile i dve bivše NBA igračice.Želela bih da se zahvalim svima na podršci, pre svega Košarkaškom savezu Srbije, našim sponzorima i naravno prijateljima iz Subotice - kaže za naš sajt Melinda Gubi, selektorka ženske veteranske selekcije Srbije

U svetskoj konkurenciji oprobali su se i veterani Srbije 35+, ekipa sastavlja od igrača iz Subotice i Bačke Topole. Oni su u konkurenciji 23 ekipe zauzeli odlično četvrto mesto i za dlaku im je izmakla medalja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 14459
Povezane teme

košarka

košarkaški veterani

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.