Komentara: 2
Pregleda: 8361
Foto

Veliko interesovanje za prolećni vašar cveća

25.04.2019. u 16:37h
Izvor: Subotica.com
Prolećna izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica "Garden flora" otvorena je danas na malom šetališu Trga republike. Kao i svake godine, manifestacija je okupila veliki broj lokalnih proizvođača cveća, ali i posetilaca koji su u prilici da obogate svoju baštu.
Veliko interesovanje za prolećni vašar cveća

Na štandu Arpada Balaša iz Tornjoša, uredno su postavljeni kaktusi, sitno cveće za kamenjar i začinsko bilje - nana, bosiljak, žalfija, lovor, rtanjski čaj, majčina dušica, ruzmarin i drugi. Kaže da se uzgojem hortikultura bavi još od 2000. godine, a da je potražnja među sugrađanima velika.

- Dolaze, pitaju šta ih zanima i onda kupuju. Vole da potraže savet, jer je bitno znati kako treba održavati biljku - objašnjava Balaš. - Začinsko bilje je jednostavno gajiti, jer nisu hibridni i njima je najvažnije sunce, pošto svaka začinska biljka u sebi sadrži eterično ulje koje se stvara na suncu.

Osim ovih, na prolećnom vašaru posetiocima se nudi raznolika ponuda sadnica i baštenskog cveća, te se po povoljnim cenama mogu kupiti muškatle, ruže, karanfili, orhideje, petonije, pištike, margarete, suncokret, sadnice limuna, kao i egzotične biljke poput mesožderke.

Veliko interesovanje za prolećni vašar cveća

Prema rečima organizatora Arpada Kiša iz Udruženja seljaka Subotica, ovogodišnja manifestacija okupila je 23 proizvođača cveća iz severne Vojvodine i još 10 štandova na kojima je predstavljena prateća oprema hortikulture, ali da je bilo mnogo više zainteresovanih nego što šetalište može da primi.

- Mislim da su posetioci vrlo zainteresovani s aspekta potražnje, veliki je izbor cveća i svako može pronaći nešto za sebe i svoj džep. Ono što je takođe značajno, jeste da sam događaj protiče u jednoj prijatnoj atmosferi. Vidi se ozarenost na licima samih proizvođača i izlagača, koji su se najpre ujutro pozdravili, obišli jedni druge i tek onda počeli da izlažu cveće, što znači da je im je zaista drago što učestvuju i što mogu da se vide i druže, a mislim da se ta pozitivna atmosfera onda odražava i na posetioce - rekao je Kiš.

Veliko interesovanje za prolećni vašar cveća

Prolećna izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica "Garden flora" održava se po 11. put, a cilj manifestacije je da se, pre svega, ustupi prostor lokalnim proizvođačima cveća, održi raznolikost i uključe novi proizvodi. Vašar će biti otvoren do nedelje, 28. aprila.

Izvor: Subotica.com
Sajam cveća i sadnica "Garden flora 2019" Sajam cveća i sadnica "Garden flora 2019" Sajam cveća i sadnica "Garden flora 2019" Sajam cveća i sadnica "Garden flora 2019" Sajam cveća i sadnica "Garden flora 2019" Sajam cveća i sadnica "Garden flora 2019" Sajam cveća i sadnica "Garden flora 2019" Sajam cveća i sadnica "Garden flora 2019"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 8361

Povezana vest

Povezane teme

cveće

sajam cveća

garden flora

izložba i vašar cveća i bašte

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.