Komentara: 38
Pregleda: 5207

Veliko interesovanje za podizanje energetske efikasnosti, fond "ispražnjen" za samo dva dana

09.11.2023. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji Subotice (u okviru projekta "Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji") se zatvara, saopštila je komisija za realizaciju mera energetske sanacije na teritoriji grada.
Veliko interesovanje za podizanje energetske efikasnosti, fond "ispražnjen" za samo dva dana

Kako je navedeno u obrazloženju, obradom pristiglih prijava 9. novembra utvrđeno je da sredstva po podnetim prijavama već premašuju ukupno obezbeđeni iznos po Javnom pozivu, te se obaveštavaju građani da se buduće prijave za učešće na Konkursu po Javnom pozivu neće zaprimati.

Podsećamo, ovom prilikom u fond za podršku podizanja energetske efikasnosti Grad i Ministarstvo rudarstva i energetike za ovu svrhu obezbedili su nešto više od 25 miliona dinara, a Konkurs je bio raspisan 7. novembra.

Nakon što komisija individualno rešenjem utvrdi ispunjenost uslova za dodelu sredstava i o tome obavesti podnosioca prijave, on ima pravo prigovora u roku od osam dana od prijema rešenja. Komisija je dužna da odluči po prigovorima u roku od 15 dana, a u slučaju odbijanja prigovora podnosilac prijave ima mogućnost da prigovor podnese Gradskom veću, čija odluka će biti konačna. 

Lista domaćinstava kojima su odobrena sredstva za energetsku sanaciju biće objavljena na internet stranici Grada Subotice, kao i na oglasnoj tabli Gradskog uslužnog centra. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 38
Pregleda: 5207

Povezane vesti

Povezane teme

unapređenje energetske efikasnosti

energetska efikasnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.