Komentara: 15
Pregleda: 10406

Od utorka će se moći konkurisati za subvencije za energetsku efikasnost

06.11.2023. u 13:16h
Izvor: Subotica.com
U utorak, 7. novembra, biće raspisan Javni poziv krajnjim korisnicima za dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Subotice.
Od utorka će se moći konkurisati za subvencije za energetsku efikasnost

Subotica je jedan od 130 gradova i opština u kojem će se realizovati projekat „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“ čiji je cilj da se doprinese uštedi energije.

Iz budžeta namenjenog za ove potrebe izdvojeno je 25 miliona dinara, od čega je Ministarstvo rudarstva i energetike učestvovalo sa 15 miliona, a subotička lokalna samouprava sa 10 miliona dinara.

Stanovnici Subotice koji budu ispunjavali uslove moći će da dobiju subvencije za zamenu spoljnih prozora i vrata, za postavljanje termičke izolacije spoljnih zidova, za zamenu kotlova ili peći, ugradnju toplotnih pumpi, zatim za ugradnju solarnih kolektora u instalaciji za centralnu primenu potrošne toplotne vode, kao i za ugradnju solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Više o konkursu, uslovima i rokovima tokom sutrašnjeg dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 10406

Povezana vest

Povezane teme

energetska efikasnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.