Komentara: 3
Pregleda: 4099

Raspisan konkurs za bespovratna sredstva za termoizolaciju stambenih objekata

08.11.2023. u 09:21h > 10:30
Izvor: Subotica.com
Građani mogu da konkurišu za bespovratna sredstva za zamenu stolarije, termičku izolaciju spoljnih zidova, podova i krovova, zamena postojećih kotlova efikasnijim kotlovima na gas ili biomasu, ugradnju toplotnih pumpi, zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže i grejnih tela, ugradnju solarnih panela i kolektora. Konkurs će trajati do 31. decembra.
Raspisan konkurs za bespovratna sredstva za termoizolaciju stambenih objekata

Ukupna planirana sredstva koja je Grad Subotica dodeljuje putem ovog konkursa iznose više od 25 miliona dinara, a za svaku od mera energetske sanacije ograničena su maksimalna ukupna sredstava podsticaja. 

 - Maksimalni udeo bespovratnih sredstava za pojedinačne mere iznosi do 50 odsto od ukupne vrednosti projekta (odnosno do maksimalnog iznosa za svaki pojedinačni projekat, koji recimo za izradu fasade iznosi 250 hiljada dinara) dok je krajnji korisnik dužan da obezbedi razliku do punog iznosa ukupne vrednosti pojedinačnog projekta. Pored mogućnosti prijave za pojedinačne mere, građani imaju mogućnost prijave za jedan od paketa mera sa višim udelom bespovratnih sredstava - objašnjavaju nadležni. 

Korisnici koji žive u porodičnim kućama mogu konkurisati za maksimalno dve pojedinačne mere ili paket mera, dok korisnici koji žive u stanovima mogu da se prijave za maksimalno dve mere. 

 - Sredstva za termičku izolaciju neće se odobravati za pojedinačne etaže stambenih objekata. Sutereni čiji je fasadni zid obložen kamenom ili sličnim materijalom, ne mora se dodatno termički izolovati - ističu oni. 

Sredstva se neće dodeljivati za zamenu ulazih vrata koja nisu u direktnom kontaktu sa grejanim prostorom, kao i za zamenu postojećih kotlova na gas i biomasu, a nisu namenjena ni energetskoj sanaciji poslovnih ili drugih nestambenih objekata. 

Objekti za koje se podnosi prijava moraju biti legalizovani, a podnosilac prijave mora bti vlasnik objekta ili korisnik sa prijavom boravka na toj adresi. Jedan od uslova je i da se u objektu stanuje tokom čitave godine.

Detaljnije o uslovima konkursa možete pronaći ovde, kao i potrebne obrasce - prijava, informacije o potrebnoj tehničkoj dokumentaciji za svaku od mera, izjava o davanju pristanka, izjava.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 4099

Povezana vest

Povezane teme

energetska efikasnost

termoizolacija

toplotna izolacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.