Komentara: 14
Pregleda: 6361

Važnost postojanja azila za pse u Subotici

18.11.2012. u 23:40h
Postojanje azila za napuštene pse je veoma značajna tema za naš grad, a ujedno i za našu bezbednost, a imajući u vidu da se iz gradskog budžeta zbog ujeda pasa lutalica oštećenim građanima isplaćuje mnogo novca ova tema mora da zainteresuje i čelnike Gradske uprave.
Važnost postojanja azila za pse u Subotici

Da bi jedan azil mogao da funkcioniše potrebno je mnogo truda, odgovornosti, materijalnih i novčanih sredstava kao i podrška gradske vlasti.

Za razliku od grada Jagodine koji je među prvima prepoznao važnost azila za napuštene životinje i koji je tom prilikom sagradio azil po standardima Evropske unije sa podnim grejanjem, klimom, savremenom ambulantom, a u nameri da pre svega zaštite ljude i decu od ujeda pasa lutalica, a istovremeno da budu humani prema životinjama, Subotica ne preduzima značajne pomake u vezi ovog pitanja.

Jedan od većih privatnih azila u Subotici je azil Alex koji zbrinjava oko 600 pasa. Život velikog broja pasa je u rukama nekoliko volontera ovog azila među kojima se ističe Adrijana koja svakodnevno vodi brigu o velikom broju životinja. Potresna priča o psu Lakiju koja je obavljena na našem sajtu samo je jedna od mnogih priča u kojima volonteri ovog azila uz pomoć ljudi dobre volje svakodnevno pomažu životinjama i ružnu prošlost životinja pretvaraju u lepšu budućnost.

Važnost postojanja azila za pse u Subotici

U dobro uređenim pravnim državama azili u kojima životinje borave do udomljavanja ili kraja svog života, umirući prirodnom smrću, opstaju zahvaljujući pomoći državnih institucija, ali i postojanja kulture davanja kako samih građana tako i privrednika. Azili za pse svakodnevno apeluju na građane koji imaju mogućnosti za udomljavanje da im dođu u posetu i izaberu svog novog prijatelja.

Volonteri azila ističu potrebu za edukacijom dece i odraslih u Subotici, a i šire o odgovornom vlasništvu i brizi o životinjama i očekuju da će građani uvideti njihovu humanost i u tome im na bilo koji način pomoći. Azil Alex se nalazi u Subotici ulica Titogradska broj 53, a stranica na Facebook-u je www.facebook.com/pages/Alex-ljubav-za-pse/227651300696911

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 6361

Povezana vest

Povezane teme

azil za pse

azil alex

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.