Komentara: 37
Pregleda: 10330

Subotičani pomogli psu Lakiju

11.11.2012. u 13:44h
Potresna priča o psu Lakiju koji je pronađen na gradskom groblju u Pljevljima sa otkinutom donjom vilicom ovih dana u Subotici dobija srećan epilog. Nakon što je Selma Šljuka pronašla psa odlučila je da objavi blog o ovom događaju, a njenu priču su preneli mediji srazmerno čemu je vest o psu kojem je otkinuta vilica počela da se širi i van granica Crne Gore.
Subotičani pomogli psu Lakiju

Volonteri azila „ Alex“ u Subotici Adrijana i Sabina pokazale su još jednom svoje veliko srce i preuzeli su na sebe veliki zadataka da pomognu ovom psu.

Nakon što je pas uz manje pogranične probleme zbog nedostatka čipa i druge zakonom propisane dokumentacije stigao u Suboticu Laki je odmah stavljen pod veterinarski nadzor. Veterinari su konstatovali kahreksiju  ekstremna neuhranjenost) i nedostatak donje vilice. Sumnja se da je povrede psu naneo čovek ili drugi pas, najverovatnije pas koji se pripremao za borbe.

Zahvaljujući ljudima dobre volje i angažovanosti volontera azila „ Alex“ u Subotici prikupljena su novčana sredstva koja su pomogla da psu Lakiju bude odrađena prva operacija. Nesretnom psu je u petak (9.11) odrađena prva operacija.

Subotičani pomogli psu Lakiju

Stanje njegove vilice je bilo gore nego što su veterinari očekivali jer je tkivo u velikoj meri bilo zahvaćeno nekrozom. Operacija je prošla dobro. Kosti vilice su spojene, koža koja je visila na ostatku donje vilice je prišivena. Lakijevo poboljšanje je već vidno, pljuvačka je prestala nekontrolisano da curi, a ujedno prima i antibiotsku terapiju i jake analgetike kako bi oporavak bio što brži i bezbolniji.

Pas Laki svakodnevno mora da ide kod veterinara na terapiju, a isti se trenutno hrani sa kašikicom, a voda mu se daje uz pomoć šprica.

Subotičani pomogli psu Lakiju

Subotičani pomogli psu Lakiju

Azil Alex se zahvaljuje svim ljudima dobre volje što su pomogli da jednom nedužnom živom biću daruju novu šansu i sretniju budućnost i ujedno pozivaju sve građane da na bilo koji način pomognu funcionisanje ovog azila i da vode računa o svojim kućnim ljubimcima, našim najvernijim prijateljima.

Subotičani pomogli psu Lakiju

Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 10330
Povezane teme

azil alex

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.