Komentara: 16
Pregleda: 5165

Vakcinacija bez zakazivanja "Fajzerom" i "Sinofarmom" u Novoj opštini, nastavlja se akcija i u prigradskim naseljima

17.05.2021. u 15:28h
Izvor: Subotica.com
Vakcinacija bez zakazivanja "Fajzerom" i "Sinofarmom" u Novoj opštini, nastavlja se akcija i u prigradskim naseljima

Timovi Doma zdravlja Subotica angažovani na imunizaciji stanovništa protiv virusa kovid-19 prošle nedelje su podelii ukupno 4.300 vakcina, pri čemu su polovinu činile prve doze, a preostali deo revakcine. Radilo se i na terenu, pa su se tako vakcinisali i građani u Čantaviru, Bajmoku i Bačkim Vinogradima, a ove nedelje tu mogućnost imaće i meštani Starog Žednika i Kelebije.

- Plan je da krenemo od srede po selima i ove nedelje će to sigurno biti Stari Žednik i Kelebija, koji su iskazali zainteresovanost, a to mogu biti i drugi, odnosno ko god je zainteresovan, dostupni smo - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja.

Vakcinacija bez zakazivanja "Fajzerom" i "Sinofarmom" u Novoj opštini, nastavlja se akcija i u prigradskim naseljimaKada je u pitanju vakcinacija bez prethodnog zakazivanja, ove nedelje biće moguća cepivima "Fajzer-Biontek" i "Sinofarm" na punktu u Novoj opštini, koji radi od 8 do 20 časova. Istovremeno će se odvijati i revakcinacija građana ovim, kao i vakcinama "Sputnjik V" i AstraZeneka".

- Za rusku vakcinu "Sputnjik V" su se malo pomerili rokovi, jer je kasnila tri dana, ali svi građani koji su imali zakazanu revakcinaciju za petak i subotu, mogu da se jave u Novu opštinu i prime drugu dozu vakcine - ističe Beoković. - Prvi građani koji imaju revakcinu "AstraZenekom" dolaze sutra i prekosutra, a u oba dana imaćemo preko 300 građana. Očekujemo da nam u toku dana jave kada stiže isporuka "AstraZeneke" za revakcinaciju.

Od početka masovne imunizacije u našem gradu je podeljeno ukupno 68.000 doza neke od četiri raspoložive vakcine, a 31.000 Subotičana je kompletno imunizovana, što čini oko 24 odsto odraslog stanovništva. Ipak, kako ističe Beoković, interesovanje još uvek postoji, te očekuje da se ovaj postotak poveća.

- Otkako imamo mogućnost vakcinacije bez zakazivanja, pa mogućnost da građani dobiju nagradu u vidu 3.000 dinara, to je pospešilo vakcinaciju, tako da imamo baš dosta zainteresovanih, više nego ranije. Verovatno je to povezano i sa mogućnošću putovanja, pošto će im potvrda da su primili obe doze vakcine biti potrebna kao validan dokumenat za ulazak u neku zemlju, pa i to malo pospešuje i zainteresovanost je povećana - poručuje Beoković.

Vakcinacija bez zakazivanja "Fajzerom" i "Sinofarmom" u Novoj opštini, nastavlja se akcija i u prigradskim naseljimaKada je u pitanju aktuelna epidemiološka situacija, direktorka Doma zdravlja ističe da se popravlja, o čemu svedoči i pad brojki u Kovid ambulanti, u koju se dnevno javi između 50 do 70 pacijenata, od kojih je u proseku sedam pozitivno na virus kovid-19.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 5165

Povezana vest

Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.