Komentara: 22
Pregleda: 8170

Vakcinacija bez poziva sutra u Subotici, Čantaviru, Bajmoku i Paliću

07.04.2021. u 15:02h
Izvor: Subotica.com
Vakcinacija bez poziva sutra u Subotici, Čantaviru, Bajmoku i Paliću

Vakcinacija bez poziva cepivom kineskog proizvođača "Sinofarm" odvijaće se sutra (četvrtak) u ambulantama u Čantaviru, Bajmoku i na Paliću od 8 do 13 časova, dok će u Subotici biti u ambulanti u Kumičićevoj ulici od 13 do 20 časova. Vakcinu mogu da prime svi zainteresovani sugrađani, starjii od 18 godina, a za ove namene opredeljeno je 1.710 doza.

- Očekujemo da će se ove količine brzo utrošiti, a doći će naredne, tako da će vakcina svakome biti dostupna i smisao je da se što više nas imunizuje i tako postigne željeni kolektivni imunutet koji će dovesti do kraja pandemije - najavio je dr Nebojša Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica, na današnjoj konferenciji za medije povodom Svetskog dana zdravlja.

Vakcinacija bez poziva sutra u Subotici, Čantaviru, Bajmoku i Paliću

Po njegovim rečima, do sada je bar jednu dozu neke od četiri vakcine koje su u upotrebi u Subotici, primilo 23.000 sugrađana, a za nedelju-dve, svi oni će biti i revakcinisani. Najveći broj sugrađana je vakcinisan "Sinofarm" vakcinom, potom sledi "Fajzer-Biontek" vakcina, na trećem mestu je "Sputnjik V", a na poslednjem "AstraZeneka".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 22
Pregleda: 8170

Povezana vest

Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

dr nebojša bohucki

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.