• Pregleda: 3677

Uživo: 29. sednica Skupštine grada Subotice

Posle vanredne sednice održane krajem marta Odbornici subotičkog parlamenta ponovo će danas sesti u svoje klupe, ovaj put u redovnom zasedanju, i raspravljati o 24 tačke dnevnog reda. Sednica je zakazana za 9 časova, a prenos možete da pratite i na našem sajtu.
Uživo: 29. sednica Skupštine grada Subotice

Na današnjoj sednici Odbornici će raspravljati i donositi odluke po dnevnom redu koji se sastoji od 24 tačke među kojima su Plan detaljne regulacije regionalne deponije na Bikovu, kao i sanaciju deponije u Aleksandrovu.

Među tačkama vezanim za uređenje površina na teritoriji Grada Subotice naćiće se i tema oko izrade planova generalne regulacije na građevinskom području utvrđenom Generalnim planom Subotica-Palić do 2020. godine, kao i donošenje Plana generalne regulacije za naselje Hajdukovo.

Predviđeno je i da se usvoji odluka o taksi prevozu koju je Gradsko veće donelo na sednici održanoj sredinom marta, a posle nekoliko protesta koje su održali subotički taksisti.

Kao trinaesta tačka dnevnog reda pred odbornicima će se naći i odluka o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite za Grad Suboticu, a kao srodne teme biće i donošenje Zaključka o usvajanju Godišnjeg izveštaja Gradskog štaba za vanredne situacije za 2014. godinu, kao i donošenje Zaključka o usvajanju Godišnjeg plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2015. godinu.

Među tačkama 29. sednice Skupštine grada naćiće se i donošenje Odluke o donošenju Akcionog plana razvoja organske proizvodnje na teritoriji Grada Subotice 2015–2020. godine.

Jedna od tema će biti i imenovanje  predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za dodelu zvanja i priznanja "Počasni građanin", "Pro Urbe" i "Dr Ferenc Bodrogvari".

Prenos sednice je završen.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Istvan Odgovori
Mene je sramota kako se prostacki ponasa onaj Almasi!!!
neobavjesten Odgovori
a jel to ta sjednica gradske skupćine na kojoj se glasuje o postavljanju Veljka Vojnića za neprikosnovenog direktora Studentskog Centra, a ?
Joca Odgovori
Almasi za Precednika !
Lajco S. Odgovori
Molio bih odbornicu Josipu Ivankovic da vrati oteto odbornicko mesto koje je postizbornom prevarom zauzela.

Ako iskreno zeli da predstavlja deo naroda u parlamentu neka samostalno izadje na izbore. Skrivanjem iza politike koju ona vise ne zastupa je za svaku osudu i ima moralnu obavezu da vrati mandat.
Vesko Odgovori
Sta se to desava? Vec dugo nisam vidio niti cuo odbornika Laslo Đulu. Priznajem da mozda
nisam u toku.
Lex Télor Odgovori
Istvan tebe nek je sramota. On barem nije korumpiran kao ostali.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.