Komentara: 32
Pregleda: 10420

Predložena nova odluka o taksi prevozu

18.03.2015. u 16:32h
Izvor: RTV Yueco
Nakon višegodišnjeg čekanja i protesta samih vozača, Gradsko veće usvojilo je juče Odluku o auto-taksi prevozu kojom se reguliše ko može, pod kojim uslovima i čime da obavlja usluge taksi prevoza po gradu.
Predložena nova odluka o taksi prevozu

Takođe su definisani i rokovi za dalje uređenje ove oblasti, pa će tako prevoznici biti dužni da podnesu zahtev za dobijanje taksi legitimacija najkasnije do 30. aprila, Program taksi prevoza za petogodišnji period biće izrađen do 30. juna 2015. godine, dok će taksi stajališta, odnosno lokacije i njihovo dodeljivanje biti uređeno posebnom Odlukom, koja ce biti izrađena do 30. septembra 2015. godine. Propisane su i kazne za nepoštovanje ove odluke i kreću se do milion dinara.

Odlukom koja je usvojena na jučerašnjoj sednici Gradskog veća uređuje se način i bliži uslovi za obavljanje auto-taksi prevoza na teritoriji grada. Usvajanje nove odluke bilo je zatraženo i tokom nedavnih protestnih vožnji subotičkih taksista, koji danas mahom nisu želeli da komentarišu odredbe dok se sa njima dublje ne upoznaju. Ipak ističu da je nepoštovanje nekih ranije donetih odluka, poput minimalne cene, jedan od razloga njihovog nezadovoljstva.

Predložena nova odluka o taksi prevozu

Ukoliko Skupština grada da saglasnost na juče usvojenu odluku, između ostalog, svi taksisti u gradu će imati jedinstvene legitimacije, a putnici će morati biti osigurani. Taksista neće moći biti onaj ko ne poseduje vozačku dozvolu najmanje pet godina i ukoliko je kažnjavan za dela iz bezbednosti saobraćaja. Svaki taksista mora imati položen ispit iz poznavanja grada, a njegovo vozilo, između ostalog, najviše pet sedišta računajući i sedište vozača, minimum „EURO 3“ motor i najmanje četvoro vrata. Kazne za nepoštovanje ove odluke kreću se od 2.500 do milion dinara, u zavisnosti od vrste prekrašaja, odnosno da li je prekršilac pravno ili fizičko lice.

Uređenje sistema taksi prevoza u Subotici ovim se ne završava jer je ovom odlukom definisano da prevoznici koji imaju odobrenje nadležnog sekretarijata za obavljanje auto-taksi prevoza dužni da podnesu zahtev za dobijanje taksi legitimacija najkasnije do 30. aprila, Program optimalnog organizovanja taksi prevoza za petogodišnji period mora biti izrađen do 30. juna 2015. godine, a taksi stajališta, odnosno lokacije i njihovo dodeljivanje biće uređeno posebnom Odlukom, koja ce biti izrađena do 30. septembra 2015. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 32
Pregleda: 10420

Povezane vesti

Povezane teme

taksi

taxi

cene taksija

taksi udruženje

taksi prevoz

štrajk taksista

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.