Komentara: 1
Pregleda: 2294

Utvrđene početne cene zemljišta za licitacije

27.06.2014. u 18:23h
Izvor: RTV Yueco
Gradsko veće usvojilo je danas rešenje o početnim cenama zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, kako po pravu prečeg zakupa, tako i za ostale licitacije.
Utvrđene početne cene zemljišta za licitacije

Kao početna cena hektara njive druge klase uzeta je prosečna prošlogodišnja cena postignuta na licitacijama, koja iznosi oko 27.800 dinara, a na osnovu koje su usvojeni i koeficijenti za ostale klase, pa će tako početna cena hektara prve klase biti oko 30.500 dinara, a osme klase oko 9.500 dinara. Veće je takođe usvojilo cene za izdavanje po pravu prečeg zakupa, takođe na osnovu prošlogodišnje prosečne postugnute cene za hektar njive druge klase, koja je iznosila oko 27.950 hektara, tako da će hektar zemljišta prve klase biti nuđen po početnih 30.700 dinara.

Veće je Skupštini uputilo predlog rešenja po kojima će doći do određenih izmena unutar gradske uprave, koje su u obrazloženju odluke pravdane potrebom za većom efikasnošću i transparentnošću. Predložena je i izmena Odluke o obrazovanju Mesne zajednice Stari Žednik, u delu koji se odnosi na broj članova Skupštine Mesne zajednice, pa će tako Skupštine Mesne zajednice umesto 11 imati 15 članova, čime će se stvoriti pravne pretpostavke za povećanje broja članova Saveta Mesne zjednice sa 3 na 5 članova, što će, kako je obrazloženo, doprineti efikasnijem radu Saveta Mesne zajednice kao izvršnog organa Skupštine.

Utvrđen je i predlog Odluke o snabdevanju vodom kojom se propisuje vršioc delatnosti, uslovi i način obavljanja komunalne delatnosti, obračun i plaćanje naknade za potrošenu vodu, štednja vode, javni izlivi, zatvaranje dovoda vode, obaveze potrošača i način vršenja nadzora nad obavljanjem ove delatnosti na teritoriji Subotice.

Veće je Gradskoj Skupštini takođe uputilo na donošenje i zaključak o usvajanju Godišnjeg izveštaja Gradskog štaba za vanredne situacije za 2013. godinu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2294
Povezane teme

licitacija zemljišta

izdavanje zemljišta

državno zemljište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.