Komentara: 7
Pregleda: 8327

Uspeli smo! Prikupljen novac za terapiju koja će Oliveru spasiti život!

02.01.2021. u 16:04h > 16:47
Izvor: Subotica.com
Lepe vesti u prvim danima 2021. godine. Oliver Pal Gajodi, dečkić iz Bajmoka koji je 17. decembra proslavio 1. rođendan, zahvaljujući donacijama humanih ljudi došao je do neverovatne cifre od 2,3 miliona evra, koja je bila neophodna da se prikupi kako bi mališan primio terapiju koja mu bukvalno spašava život.
Uspeli smo! Prikupljen novac za terapiju koja će Oliveru spasiti život!

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici posvećenoj akciji za prikupljanje sredstava za Oliverovo lečenje, oko 15 časova je saopšteno da je prikupljena dovoljna količina novaca, uz napomenu da će sve što "pretekne" biti iskorišćeno za pomoćne aparate i terapije koje će Oliveru biti neophodne nakon genetske terapije.

Za Oliverovu borbu lokalna samouprava opredelila je 1,25 miliona dinara iz gradskog budžeta, deo novca koji je bio predviđen za organizaciju novogodišnje proslave.

U poslednjih više od 7 meseci za Olivera koji praktično od prvih dana života hrabro vodi tešku borbu protiv smrtonosne spinalne mišićne atrofije, uključile su se brojne organizacije i pojedinci koji su na razne načine animirali građane da se priključe akciji i pomognu Oliveru da ode na intervenciju koja će mu bukvalno značiti - život. Zato je ovo zajednički uspeh svih onih koji su na bilo koji način doprineli ovom podvigu.

Deca koja se rode bez SMN1 gena, suočavaju se sa strašnim okolnostim. Postepeno im atrofiraju mišići i počinju da gube osnovne životne funkcije, poput gutanja, varenja hrane i disanja. Prema istraživanjima, ova retka genetska bolest, nalazi se na poziciji broj jedan po smrtnosti dece do dve godine, kada se radi o genetskim anomalijama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 8327

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

humanitarni apel

oliver pal gajodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.