Komentara: 6
Pregleda: 7190
Foto

Novac za Olivera je sakupljen, sledi put u Budimpeštu i drugi deo borbe - za potpuno ozdravljenje!

04.01.2021. u 17:10h
Izvor: Subotica.com
Nova godina nije mogla da počne lepšim vestima. Zahvaljujući ljudima velikog srca iz cele naše zemlje, ali i Mađarske i regiona, sakupljeno je 2.3 miliona evra koji su neophodni za lečenje Olivera Pal Gajodija iz Bajmoka, dečaka, koji je tek napunio godinu dana i koji boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA).
Novac za Olivera je sakupljen, sledi put u Budimpeštu i drugi deo borbe - za potpuno ozdravljenje!

Licitacijama, humanitarnim tezgama i bazarima, uplatama na račune i slanjem sms poruka sakupljen je novac koji je nepohodan da mali Oliver što pre počne sa genskom terapijom „zolgensma“.  Skoro ceo svoj život Oliver je proveo lečenju u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, odakle je pušten pre nekoliko dana. Konačno je sa svojim roditeljima Timeom i Jožefom u svom domu u Bajmoku.  Njihovu sreću uvećale su vesti da su stigli do cilja – sakupljen je novac za Oliverovo lečenje.

- Hvala svima koji su pomogli da se skupi novac i da Oliver otputuje na terapiju. Svaka donacija je puno značila, bez obzira na iznos. Značila je svaka podrška – kaže Zolna Gajdoš Budai. - Oliver će 25. januara otići u Budimpeštu, a prvi korak u njegovoj borbi je da se odvoji od aparata za disanje i tako pripremi za terapiju. Kada dobije predračun i uplati se novac, lek će biti poslat iz Amerike, tako da će on terapiju primiti u Budimpešti. Inače, u toj klinici je već devetoro dece primilo ovu terapiju, a jedno je već prohodalo.

Novac za Olivera je sakupljen, sledi put u Budimpeštu i drugi deo borbe - za potpuno ozdravljenje!Olivera potom očekuje tri meseca steroidne terapije, rehabilitacija idruga sredstva koja će mu pomoći u oporavku, tako da će on i dalje imati aktivan broj u fondaciji „Budi human“, a širom grada i dalje će biti kutije za pomoć.

Pre no što je dobio humanitarni broj, novac za Oliverovo lečenje prikupljao se na razne načine. Na „Fejsbuku“ je oformljena grupa, koja sada broji 27.000 članova, gde su se održavale licitacije i na taj način sakupljao novac. Širom Srbije održavali su se bazari a sav prihod od prodatih limunada, kolača i drugih sitnica bio je namenjen lečenju dečaka.

Novac za Olivera je sakupljen, sledi put u Budimpeštu i drugi deo borbe - za potpuno ozdravljenje!- Samo u septembru jedna administratorka je postavila 200 licitacija, nekada smo i po osam sati provodile radeći u grupi – dodaje Livia Abraham, jedna od administratorki grupe. – Zaista smo imali vredne licitacije, a kraj godine obeležila je prodaja knjige Virag Danijela za čak 17 hiljada dinara.

Spontano, jedna majka tri devojčice iz Bačke Topole je napravila limunadu i iznela je na pijacu da je prodaje i tako donira novac za Oliverovo lečenje. To je pokrenulo lavinu drugih bazara širom Srbije.

Novac za Olivera je sakupljen, sledi put u Budimpeštu i drugi deo borbe - za potpuno ozdravljenje!- Zaista se priključilo puno ljudi i mi smo zahvalni na svakoj donaciji. Žene su se organizovale, pekli su se kolači, pravile limunade, prodavali suveniri, igračke... Nekada su to bili organizovani bazari, nekada je to bilo na tezgama na pijaci, u dvorištu crkve – dodaje Silvia Feher. – Bila je zaista dobra atmosfera i zahvalni smo svima što su nam se pridružili.

Novac za Olivera je sakupljen, sledi put u Budimpeštu i drugi deo borbe - za potpuno ozdravljenje!

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom prikupljanja novca za Olivera Pal Gajodija Obraćanje povodom prikupljanja novca za Olivera Pal Gajodija Obraćanje povodom prikupljanja novca za Olivera Pal Gajodija Obraćanje povodom prikupljanja novca za Olivera Pal Gajodija Obraćanje povodom prikupljanja novca za Olivera Pal Gajodija Obraćanje povodom prikupljanja novca za Olivera Pal Gajodija Obraćanje povodom prikupljanja novca za Olivera Pal Gajodija Obraćanje povodom prikupljanja novca za Olivera Pal Gajodija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 7190

Povezana vest

Povezane teme

oliver pal gajodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.