Komentara: 3
Pregleda: 1959

Uskoro 25. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

05.09.2018. u 11:58h
Izvor: Subotica.com
Jubilarno, 25. izdanje jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala za decu do 18 godina u svetu, održaće se od 16. do 21. septembra u Subotici.
Uskoro 25. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici predstaviće u takmičarskom programu 14 maštovitih i uzbudljivih predstava za decu iz 12 zemanja iz celog sveta. Na programu će biti predstave iz Poljske, Velike Britanije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Turske, Brazila, Crne Gore, Mađarske, Austrije i Srbije.

Specijalan program, povodom obeležavanja jubileja Festivala, biće posvećen kineskom pozorištu za decu, u okviru kojeg će biti izvedene predstave Kineskog nacionalnog pozorišta za decu iz Pekinga i Pozorišne akademije iz Šangaja.

Od pratećih programa, publika će imati priliku da uživa u baletu "Pinokio" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, dramsko-plesnom programu na centralnom Gradskom trgu koji pripremaju deca različitog uzrasta, promocijama knjiga, izložbi plakata studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, radionicama i večerima sa dobitnicima nagrade "Mali princ".

U okviru Festivala odvijaće se i aktivnosti iz INTERREG IPA CBC projekta "THEATRO", koje obuhvataju lutkarsku izložbu "Pet gradova - pet pozorišta", lutkarski kamp za decu iz Subotice i Segedina, gostovanje pozorišta "Kever Bela" iz Segedina u Subotici, kao i reprizu dela takmičarskog programa Festivala u Segedinu.

Ove godine, Festival će dodeliti nagradu Gran pri za najbolju predstavu u celini, nagrade za najbolju režiju, najbolju scenografiju, najbolju originalnu muziku, najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka, nagrade za glumačko/animatorsko majstorstvo (pet ravnopravnih nagrada) i specijalnu nagradu za originalnost i fantaziju. O nagradama će odlučivati tročlani međunarodni žiri, sačinjen od istaknutih svetskih pozorišnih umetnika i teatrologa.

Svi programi Međunarodnog festivala pozorišta za decu besplatni su za sve posetioce.

Međunarodni festival pozorišta za decu iz Subotice se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu AP Vojvodine i Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1959

Povezane vesti

Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.