Komentara: 10
Pregleda: 5318
Foto

Uručeno priznanje Subotici - najtolerantnijoj zajednici u regionu

13.05.2013. u 17:10h
Izvor: RTV Yueco
Kao što smo već pisali u petak, za danas je bilo predviđeno uručivanje priznanja za najtolerantniju zajednicu u regionu koja nosi naziv “Mala Evropa”. U ime Evropskog pokreta Bosne i Hercegovine priznanje je dodelio mr Predrag Praštalo, a primio ga je gradonačelnik Subotice, Modest Dulić.
Uručeno priznanje Subotici - najtolerantnijoj zajednici u regionu

Ovom prilikom gradonačelnik je rekao da je posebno ponosan na stepen mira i nivo tolerancije koji je postignut u gradu, a to se najviše može videti kroz promociju kulture u gradu.

Privilegovani smo što smo primili priznanje za najtolerantniju zajednicu u regionu. U Subotici bez posrednika nacionalne zajednice vekovima žive u miru.  Iz budžeta je izdvojeno 11 odsto za projekte iz kulture, a 5 miliona dinara za nacionalne zajednice.

U ime Evropskog pokreta Bosne i Hercegovine mr Predrag Praštalo je uručio gradonačelniku  priznanje, koje Evropski pokret BiH dodeljuje gradu Subotici za najtolerantniju lokalnu zajednicu regiona. Subotica je pozitivan primer na Balkanu, ali i u Evropi o suživoti više nacionalnih zajednica.

Priznanje Mala Evropa je ustanovljeno prošle godine, kada ga je dobio grad Prnjavor, a dodeljuje se na Dan Evrope. Ove godine je dodeljeno gradu Bjeljina i mestu Janja u Republici Srpskoj. Subotica je prvi grad u regionu koji je dobio priznanje.

Izvor: RTV Yueco
Uručivanje priznanja Evropskog pokreta BiH gradu Subotici Uručivanje priznanja Evropskog pokreta BiH gradu Subotici Uručivanje priznanja Evropskog pokreta BiH gradu Subotici Uručivanje priznanja Evropskog pokreta BiH gradu Subotici Uručivanje priznanja Evropskog pokreta BiH gradu Subotici Uručivanje priznanja Evropskog pokreta BiH gradu Subotici Uručivanje priznanja Evropskog pokreta BiH gradu Subotici Uručivanje priznanja Evropskog pokreta BiH gradu Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5318

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Modest Dulić

dodela priznanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.