• Pregleda: 3646

Subotici nagrada za najtolerantniju lokalnu zajednicu regiona

Subotica je posle nominacije i zvanično dobila priznanje Evropskog pokreta u BiH kao najtolerantnija lokalna zajednica regiona. Svečano uručivanje priznanja biće održano u ponedeljak kada će u ime građana priznanje primiti gradonačelnik Modest Dulić
Subotici nagrada za najtolerantniju lokalnu zajednicu regiona

Krajem aprila (26.04) u posetu Subotici bio je predsednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo koji se sastao sa gradonačelnikom Modest Dulićem i kojeg je tom prilikom obavestio da je grad Subotica ove godine, povodom obeležavanja Dana Evrope u BiH, nominovan za jedno od vrednih priznanja ove organizacije.

Dulić se zahvalio gostu na poseti i informisanju i sa zadovoljstvom prihvatio priznanje Evropskog pokreta, koji po njegovim rečima uživa izuzetno veliki ugled i poštovanje u međunarodnim relacijama, te dodao da je počastvovan da je njegov grad nominovan za ovo priznanje.

Dulić i Praštalo (foto: Evropski pokret u Bosni i Hercegovini)

Uručenje priznanja u ponedeljak

U ponedeljak (13. maja) predsednik Evropskog pokreta Bosne i Hercegovine mr Predrag Praštalo će gradonačelniku Subotice Modestu Dulić uručiti priznanje, koje Evropski pokret BiH dodeljuje gradu Subotici za najtolerantniju lokalnu zajednicu regiona.

povezane teme

12
ffilozzoff Odgovori
Bila bi Subotica 100% tolerantna da nema nekih 10% koji zive tu i pljuju po svemu subotickom,ne vole ovaj grad,kakav,takav! A ima ona narodna-ne seri tamo gde jedes! Ko ne voli grad u kome zivi i dusa mu umire polako!
Marko Odgovori
Nema vređanja nacionalnih manjina, sve rado primamo, a to što posle oni pišu "Смрт Србима" to nikom ništa...
Vitez-Ko?ja? Odgovori
Ne voleti i voleti nekoga ili nešto više su dve dijametralno suprotne kvalifikacije. Kao kada bi rekao kako možeš voleti Pariz ako si se rodio u Subotici ili zašto je Novi Sad lepši ako živiš u Subotici... bezveze... to što si napisao nema veze sa tolerancijom... toleranija je suživot, uvažavanje tuđih potreba i specifičnosti.

U Beogradu je održano nekoliko gej parada, u Subotici nijedna, u Subotici imamo mnogo međunarodnih festivala, imaju ih i drurgi gradovi. Vojvodina je poznata po multikultularnosti i toleranciji, ali za Suboticu ne mogu da razumem po kojem osnovu to priznanje stiže za nas. Da se čita ovaj sajt (kao ogledalo Subotice) i komentari koje puštaju gde NEKI Subotičani izražavaju svoju netoleranciju prema "dođošima", gde ih pored tih pogrdnih imena još i "proteruju" nazad, iako nemaju gde nazad. Da li je to ta tolerancija?

Ja za sebe mogu reći da sam tolerantan, kao i moja okolina odnosno ljudi sa kojima se svakodnevno družim, jer razumem suštinu tolerancije i trudim se da budem objektivan i realan.
luka Odgovori
Pa s obzirom da pored ovakvih lopova na vlasti ogromna većina ćuti i trpi nego šta nego da dobijemo nagradu , i to ne jednu nego pet komada odjednom.
bukin Odgovori
Kakvi li su drugi kad je ovo najtolerantnija sredina?
@luka Odgovori
O nesretni i bedni lukice pa gde su ti? Vec sam se uplasio da ovu vest neces popljuvati ali evo te hvala bogu:) stvarno si kao muha zunzara,sa jedno na drugo g....:) nasao devojku?
DOĐOŠ Odgovori
E moj Marko živ ti meni bio pa čak tako HENDIKEPIRAN. Ajd zdravo
Daniel Odgovori
A kad će da prskaju komarce?Pojedoše me!
DOĐOŠ Odgovori
"Смрт Комарцима" samo te molim Marko nemoj me kritikovati to su samo komarci.
Vesko Odgovori
Subotica je toleranntna zahvaljujuci pre svega svojim starim suboticanima, sto uvđaju i drugi koji
dođu u Suboticu, a iskacu neki pojedinci iz neke druge ili trece Srbije.
kojot Odgovori
Како уредници сајта дозвољавају да се коментатори називају хендикепиранима или слично?Мислим да то ипак није у реду,но можда као по обичају и овог пута грешим,ако грешим желео бих овим путем да упутим извињење уредницима и администраторима овог сајта.
luka Odgovori
@ luka - potpuno si u pravu , sve vesti u kojima se vi spominjete i jesu obično g...o, što se tiče devojke objasnio sam ti ali redakcija se ne slaže sa time pa neka ti proslede lično moj odgovor. P.s pozdravite vašu mamu............
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.