• Pregleda: 3608

Uručeni pokloni majkama koje su se porodile na Svetski dan Crvenog krsta

Šest porodilja na Odeljenju neonatologije dobilo je pakete Crvenog krsta, u okviru akcije koju je ova humanitarna organizacija sprovela povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta. Paketi su uručeni majkama koje su se porodile na Svetski dan Crvenog krsta, koji se obeležava 8. maja.
Uručeni pokloni majkama koje su se porodile na Svetski dan Crvenog krsta

Branislava Bošnjak 8. maja donela je na svet devojčicu Sofiju. Sofija je teška 3540 gr, a rođena je na Svetski dan Crvenog krsta. Tim povodom, njenoj majci predstavnici gradske organizacije Crvenog krsta juče su uručili poklon paket.

- Jako sam iznenađena, pamtićemo ovaj dan sigurno, kao i to da je ona rođena na Svetski dan Crvenog krsta - rekla je Branislava.

Crveni krst Subotice ove godine je po prvi put odlučio da u Nedelji Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja, uruči poklone majkama koje su se porodile na Svetski dan Crvenog krsta. Majke su na poklon dobile vaučer kompanije DVG u vrednosti 2.000 dinara, radosnicu, flašu zdravog soka i knjigu sa savetima o nezi i odgajanju dece.

- Želeli smo da, ako je to ikako moguće, jer je ovo najradosniji dan u životu roditelja, još malo dopunilo i osvetlimo ovaj trenutak i to ovde, gde se život donosi. Crveni krst se zaista uvek trudi da život održi i da ga učini boljim, pogotovo za one koji su u situaciji da im život i nije baš tako dobar. Dakle, tamo gde život izvire, odatle smo danas hteli da krenemo - poručila je dr Lidija Segedinčev, zamenica sekretara Crvenog krsta Subotica.

Povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, juče je u dvorištu ove organizacije organizovana podela polovne garderobe, po slobodnom izboru.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
gradjanin Odgovori
Ako se ne porodis na neki znameniti dan, nista od poklona.
Овца за шишање
Стање је такво да би сваки дан требало да буде Дан црвеног крста, крижа и полумесеца!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.