Komentara: 18
Pregleda: 3216

UPS: Deo državne zemlje u Subotici prodati zemljoradnicima

25.01.2016. u 11:24h
Izvor: Subotica.com
Udruženje poljoprivrednika Subotica još jednom se obratilo Otvorenim pismom gradonačelniku Subotice Jene Maglaiju u kojem traže da se deo državne zemlje u Subotici proda zemljoradnicima. Saopštenje u celosti prenosimo u nastavku.
UPS: Deo državne zemlje u Subotici prodati zemljoradnicima

Kako nove izmene Zakona o poljoprivrednom zemljiśtu omogućavaju prodaju manjih parcela državnog poljoprivrednog zemljiśta, tražimo da se za tu namenu opredeli 2000 hektara na područiju grada Subotice Programom zaštite, uređenja i korištenja poljoprivrednog zemljišta za 2016. godinu. Time bi se povećala konkurentnost malih porodičnih gazdinstava i stvorili bolji uslovi za seoske sredine. Ima puno malih parcela do jednog hektara, parcela koje su u suvlasniśtvu sa poljoprivrednicima ili se graniče sa onima koji bi povećali svoju parcelu.

Očekujemo da više stotina poljoprivrednika u Subotici poveća svoj posed za u proseku 5 hektara. Ukiliko gradska komisija za izradu Programa za 2016. godinu u kojoj treba da bude bar pola pravih zemljoradnika, ne odredi parcele koje će da se ponude na prodaju, davanjem do 30 godina u zakup firmama, investitorima i drugima, za prodaju neće ostati. Pomozimo onima koji su joś ostali u seoskim sredinama sa namerom da se bave poljoprivredom

Očekujemo da nas Vi kao gradonačelnik podržite i obezbedite sprovođenje izmenjenog Zakona u interesu poljoprivrednika a ne samo velikih kompanija i tajkuna, stoji na kraju saopštenja Udruženja poljoprivrednika Subotica koje je potpisao predsednik Miroslav Kiš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 3216
Povezane teme

udruženje poljoprivrednika

otvoreno pismo

poljoprivredno zemljište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.