• Pregleda: 8591

Upozoravamo! Neuređena saobraćajnica i opasna raskrsnica

Putnici koji izađu sa Železničke stanice u Subotici, bezbednosno su ugroženi zbog intenziteta saobraćaja na ovoj deonici, kao i zbog nepostojanja vertikalne i horizontalne signalizacije. U Gradskom savetu za bezbednost saobraćaja kažu da su upoznati sa ovim, ali da je prostor ispred Železničke stanice u sastavu JP "Železnice Srbije" i da pre svega sa njima treba napraviti dogovor, dok u ovom javnom preduzeću ne vide svoju odgovornost za nepostojanje pešačkog prelaza. Ipak, rešenje problema je na vidiku.
Upozoravamo! Neuređena saobraćajnica i opasna raskrsnica

Ovo je jedna od najneuređenijih saobraćajnica, kao i saobraćajnica na kojoj osim automobila cirkuliše i najveći broj ljudi, pogotovo u vreme pristizanja vozova. Jedan od građana koji je umalo imao nemili događaj na ovom delu, odlučio je da se obrati našoj televiziji.

Jedan od krucijalnih problema što ovaj deo nije uređen vertikalnom i horizontalnom signalizacijom jeste i parking ispred Željezničke stanice, koji je u vlasništvu tog javnog preduzeća, i na kom se parkira, narodski rečeno, ko gde stigne. Sve dok on ne bude bio uređen, uslovi za uređenje saobraćajnice ne mogu biti ispunjeni.

U Savetu za bezbednost saobraćaja kažu da ova saobraćajnica jeste problem, odnosno da je potrebno što pre regulisati saobraćajnom signalizacijom. Trenutno je u toku rešavanje ovog problema u dogovoru sa JP “Železnice Srbije”, koja mora da reši problem parkiranja ispred stanice.

Dakle, dok se ne reši ova problematična saobraćajnica, ukoliko baš morate da prelazite ovuda, kao što su nas i učili naši roditelji dok smo bili mali, prvo pogledajte levo, pa desno, i onda užurbanim korakom pređite ulicu.

 Opasna raskrsnica kod nadvožnjaka

Nadovezujući se na prethodni primer, koristimo priliku da upozorimo i na potencijalno opasnu raskrsnicu na kojoj je naš fotoreporter u toku današnjeg dana zabeležio nekoliko fotografija. 

Problem na ovoj raskrsnici je izlazak automobila na glavni put (fotografija ispod - nedovoljna preglednost za vozača i opasnost za bicikliste), kao i skretanje sa glavnog puta na levo, u pravcu pošte (poslednja fotografija - žuto vozilo), prilikom kojeg može da se napravi zastoj na glavnom putu i nedovoljna skoncetrisanost može da utiče na to da vozač ne primeti bicikliste na ovoj frekventnoj biciklističoj stazi.

Vozači, biciklisti... budite oprezni

Vozilo žute boje je zaustavljeno i čeka da skrene na levu stranu što ponekada može biti veoma rizično uzimajući u obzir automobile koji moraju da se zaustave čekajuću ga i na bicikliste (slika iznad)

Izvor: RTV Yueco
17
Informator Odgovori
E ova vest je stvarno za pohvalu, treba svakodnevno buditi osećanja za oprez i raditi na bezbednosti u saobraćaju. Ovde dnevno prođe 5.000 bicikli, ja mislim, neka od njih su i deca, a ova raskrsnica - uhhhh, Bog joj sreću daje da nije bilo više saobraćajki i udesa....
Vala Odgovori
Vala ste uboli oba primera.... Stvarno nije sigurno i nadležni bi trebali što pre da se pozabave ovim. Evo im i slike korpus delikt
JaVa Odgovori
Tacno je da je raskrsnica kod nadvoznjaka veoma rizicna kako za vozace automobila tako i za bicikliste, bilo bi jos interesantnije da ste obelezili bicikliste koji su isli pogresnom biciklistickom trakom, jer iz pravca Nove opstine ka nadvoznjaku se ide biciklistickom stazom kraj opstine, a ne kraj zatvora, sto naravno izaziva dodatnu guzvu i predstavlja prekrsaj.
Igor Odgovori
Ma po čitavom gradu biciklisti idu kuda god žele... Ali def je malo rizična ova raskrsnica, znam jer prolazim često tuda.
PS. Danas sam vozio jedno pola sata po gradu i svaki 5. auto je auto-škola, usporavaju saobraćaj na sve strane... Ne kažem da im ne treba iskustva, ali prvo neka voze po poligonima i po širem centru dok nisu spremni u najužem centru da voze više od 25km/č
zelenilo Odgovori
Ima resenja zasto lepo ne uklone onaj javni wc (zelena povrsina obrasla korovinom gde se skupljaju i narkomani, sluzi i za vrsenje nuzde nasih gradjana) kod zeleznicke izmedju zeleznicke i Interspeda, pa ce onda da bude vise prostora za parkiranje.
Sake Odgovori
Ima rešenja, prvo zabraniti skretanje ulevo jer seče 2 kolovozne trake namestiti znak za dozvoljeni smer udesno eventualno staviti ogledalo da se vide biciklisti koji dolaze sa leve strane, drugo sa glavnog puta zabrana skretanja ulevo staviti punu liniju šta me briga za poštu i oni treba da znaju pravila i taj MUP onamo.
Pa postaviti saobracajnu policiju da svremena na vreme kontroliše raskrsnicu i to je jedno od rešenja.
io Odgovori
otisao sam iz subotice pre 20-tak god i po slikam vidim da se nista nije promenilo!!!
ulice i putevi su stari i nikada se nisu renovirali, biciklistickke staze, ... Da ne govorimo o semaforima!!!!
Sto se tice nadvoznjaka, mozda bi neko trebao malo da ga prekontrolise i uradi neke radove renoviranja istog pre nego sto se ne desi najgore!!!!
joco1 Odgovori
JaVa - pogresno! biciklisticke staze sire od 60 cm su dvosmerne. U subotici su sve dvosmerne. Mozda bi bilo idealno da se zabrani na toj raskrsnici skretanje ulevo. S tim, da to sigurno nebi znacilo nista jer tamo pretezno izlaze milicioneri.
CIRINELA Odgovori
Bem li ga. Fantastično!!!!!!
Sve vidimo a u suštini ništa ne vidimo.
Pogledajte dve predposlednje slike pa će vam biti jasno da u saobraćaju vlada pravi haos. Njega prave biciklisti koji voze kako im se ćefne. Jedan deo su srbi oni voze desnom stranom a ovi drugi su englezi pa voze levom stranom. Baš smo multinacionalna sredina. Za njih ne važi Zakon o bezbednosti saobraćaja. Milicija ih ne sankcioniše ni za vožnju i levom i desnom stranom, ni za neosvetljenost u večernjim i noćim časovima, oni su zaštićeni kao beli medvedi. Čak ih je i zakonodavac zaštitio idiotskom klauzulom "kriv si iako nisi kriv" ili ti ga "prilagodi vožnju bahatim biciklistima".
Da ih niste "uslikali" nebi se ovoliko najedio. Bem ti biciglo.
CIRINELA Odgovori
@joco1

Bem li ga, davno sam polagao vozački i sećam se da , biciklističke staze nikad nisu bile dvosmerne, pogotovo ne sećam se da je bilo gde figuriralo ti 60 cm, pa sam malo pročešljao Zakon o bezbednosti saobraćaja na MUP-ovom sajtu

http://www.mup.gov.rs/cms/resursi.nsf/Zakon%20o%20bezbednosti%20saobracaja%20na%20putevima.pdf

U Zakonu se biciklo pominje 15 puta ali nigde ne piše da ako su šire od 60 cm da su dvosmerne. Molim te prosvetli me da ne živim više u zabludi a i posetioci ovog sajta će ti biti zahvalni time što će naučiti nešto novo što, verujem nisu znali kao ni ja.
CIRINELA Odgovori
Da budem precizan. U Zakonu se biciklistčka staza pominje 15 puta a biciklo, biciklisti i biciklistička staza 50 puta u 25 članova Zakona i nigde onih 60 cm i dvosmernost.
vip Odgovori
Na prost i lak nacin bih resio taj problem. Jednostavno zabranio skretanje u levo sa glavnomg puta i to je to. A vozaci koji su bahati i ne znaju propisno da stanu i sacekaju bicikliste da prodju to je druga stvar, to se zove ne civilizovan svet i ne kulturan!. Razumem da je moguce kada se automobil pripremio da skrene u desno pa mu dodje par biciklista, ali smatram da na toj raskrsnici niko ne postuje bicikliste... To je jedan od najlaksih stvari da se resi takav problem. Jer sa glavnom puta skretanje u levo ne da je samo opasno vec i smatram da nije po zakonu i pravicno. Ovo bi samo pijana bud** samo smislila...
ranoranioc Odgovori
ja iskreno ne mogu da verujem da Subotica ima ovaj problem dok na čelu komisije za saobraćaj sedi prof. dr. mr.dipl.ing. darko antelj, perjanica ds-a i nikako član dss-a.

to izgleda znaju samu u Matka Vukovića na drugom spratu. I onda se pitate zašto vas ljudi ne mogu zgledati očima, pa ovo je samo jedan od milion razloga.

Zašto se ne dozovete pameti i poterate budale i nađete normalne i stručne ljude da se bave određenim problemima. Naravno postoji mogućnost da vas ne bude dosta ako oterate sve koji su zaslužili ali bože moj, to sa time ide. Ja vam iskreno poručujem da to uradite što pre u protivnom neće vas uskoro biti ni u tragovima a vi razmislite. I prestanite da se bavite odmazdom jer upravo ta vaša bolesna ambicija vas je na kraju dovela do toga da služite svima kao masna krpa svinji. Kidaju vas gde stignu i to sa punim pravom a sve što je vama preostalo je da vičete " to nisam ja" ili to je sve bilo po zakonu.......ahaaaa ali po zakonu koji je dogovaran u Matka Vukovića 8. Inače sa "KURIROM" se briše dupe pa mi je jako nezgodno što već nedeljama je vaš lider upravo na istima sa velikim naslovnicama pa ja eto tako svako jutro imam priliku da ostvarim neraskidivu vezu sa dotičnim.
Ned Odgovori
Ogroman je broj vozila koja krstare gradom,ali i broj stanovnika grada se povećao naročito posle rataovog zadnjeg.Retko ćete videti saobraćajnu policiju na deonici kod Opštine a trebao bi bar jedan da patrolira i nadgleda.Još uvek ima vozača koji voze u jednoj drži volan u drugoj mobilni ali može i cigaretu.Ne znam koliko je takav vozač spreman da brzo reaguje na ovoj deonici.Ne moraju baš svi vozilima u centar grada,kao da je gorivo 5 din a ne 150 din po litru.Trebalo bi izmeriti zagađenost vazduha u gradu,teška je atmosfera za disanje
ZOBS Odgovori
Postovanje
Mislim da je joco1 u pravu. Vec ranije sam se sustretao sa ovom dilemom.
ZOBS kaze sledece:
Član 7
13) biciklistička traka je saobraćajna traka namenjena isključivo za
saobraćaj bicikala, mopeda i lakih tricikala (MI U SUBOTICI OVO NEMAMO)
26) biciklistička staza je put namenjen isključivo za kretanje bicikala
Član 89.
Vozač bicikla ne sme da se kreće biciklističkom stazom brzinom većom od
35 km/h.
Ukoliko na putu postoji biciklistička traka, vozač bicikla, mopeda i lakog
tricikla mora da se kreće desnom biciklističkom trakom u odnosu na smer kretanja
saobraćaja.
Na biciklističkim stazama za saobraćaj u oba smera vozila, vozač bicikla
mora da se kreće desnom stranom u smeru kretanja vozila.
Ako se dva ili više vozača bicikala, mopeda, tricikala i motocikala kreću u
grupi, dužni su da se kreću jedan za drugim.
Treba razlikovati pojmove traka i staza.
AAA Odgovori
To nije opasno tamo sam prolazio svaki dan prosle godine samo treba uspriti i provuci se polako izmedju 2 automobila,eventualno mogli bih izbetonirati i ovu stranu biciklisticke kao sto sad rade sa druge strane.
SOS Odgovori
Suboticani kao i putnici koji u velikom broju sa dva dolazno odlazna voza dolaze dnevno u Suboticu moraju ozbiljno biti zabrinuti kada se u ovoj neuredjenoj raskrsnici sretnu sa parkingom koji nije u nadleznosti subtickog parking servisa i gde ovaj servis nema uticaja na vertikalnu i horizontalnu signalizaciju kao i naplatu parkinga.Resenje ovog golemog problema moze da pruzi strucna komisija za bezbednost saobracaja u Subotici uz objasnjenj sta je horizontalna a sta vertikalna signalizacija jer nisu svi gradjani AUTOPREVOZICI da bi taj STRUCNI izraz razumeli!!!!
stormwatch Odgovori
Ta ulica koja vodi do zeleznicke stanice je dugo godina bila jednosmerna i to samo u pravcu koji ide prema E5 putu, razlog zasto vise nije jednosmerna je to sto su leni policajci iz obliznje policijske stanice non stop na oci svih nas godinama vozali aute u zabranjenom smeru pa je taj znak na kraju postao i suvisan, to je pocelo negde, zanimljivo 1992. 1993. godine.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.