Komentara: 0
Pregleda: 6127

Upis dece u vrtiće i škole elektronskim putem

31.03.2020. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Upis dece u vrtiće i prvi razred osnovne škole ove godine će se odvijati elektronskim putem preko portala eUprave, odnosno usluga eVrtić i "Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu". Za sve informacije, roditeljima su na raspolaganju obrazovno-vaspitne ustanove putem telefona, kao i putem svojih portala na kojima redovno objavljuju obaveštenja.
Upis dece u vrtiće i škole elektronskim putem

Upis dece u prvi razred osnovne škole, koji tradicionalno počinje 1. aprila, ove godine će zbog aktuelne epidemiološke situacije i vanrednog stanja, početi kasnije. Umesto upisa, roditelji će od srede, 1. aprila, moći da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu dete preko nove usluge "Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu" na portalu eUprave, kao i telefonskim putem.

Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu, kako bi okvirno znale koji broj đaka mogu da očekuju. Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu, biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim bude bio definisan.

Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na portalu eUprave biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje, koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja ijednog dokumenta, kao i da obave testiranje sa psihologom, odnosno pedagogom. Škole će po službenoj dužnosti pribaviti podatke iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu.

Za detaljnije informacije o upisu, roditelji mogu da kontaktiraju osnovnu školu u koju želje da upišu dete putem telefona, kao i da prate zvanična obaveštenja koja škole objavljuju na svojim portalima.

Upis dece u vrtiće i škole elektronskim putem

Kada je u pitanju upis dece u vrtiće, takođe će se odvijati elektronskim putem. Kako je ranije saopšteno iz PU "Naša radost", roditelji dece koja su bila upisana u ovu predškolsku ustanovu i pohađala predškolski program, ne treba da podnose dokumentaciju i deca će nesmetano nastaviti da pohađaju program u narednoj školskoj godini.

Za decu koja tek treba da se upišu u predškolski program, prijave će biti omogućene putem usluge eVrtić na portalu eUprave, a o datumu upisa i drugim važnim informacijama PU "Naša radost" će blagovremeno obavestiti roditelje na svom zvaničnom portalu. Za detaljnije informacije, roditelji mogu da pozovu PU "Naša radost" na telefon 024/64-64-10, koja je organizovala dežurstvo radnim danima od 8 do 12 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 6127

Povezane vesti

Povezane teme

upis u školu

naša radost

vanredno stanje

upis u prvi razred

upis u vrtiće

upis prvaka

predškolska ustanova naša radost

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.