Komentara: 17
Pregleda: 5893

Ulica "hiljadu jezera"

23.07.2018. u 15:39h
Izvor: TV Subotica
Stanovnici dela Koparske ulice u MZ „Peščara“ počeli su sa prikupljanjem peticije za sanaciju peščanog puta, koji im nakon i najslabije kiše, zadaje ogromne muke. Od nadležnih očekuju što hitniju reakciju, jer kako ističu, više ne mogu da žive u blatu.
Ulica "hiljadu jezera"

Ulica „hiljadu jezera“ – tako stanovnici Koparske u šali i očaju nazivaju ulicu, koja im, kako kažu, onemogućava pristojan život. Nakon svake kiše iz kuća jedva mogu da izađu, automobilima se nekako i probiju, ali peške ili biciklom, to je već nemoguća misija.

- Takva je i ulica, od hiljadu jezera, jer kada padne kiša imate samo baru do bare. Ima mesta gde ne možete uopšte da prođete, jer nema nimalo puta - kaže Dana Tikvicki, stanovnica Koparske ulice.

- Kolima još koliko toliko možemo da prođemo, samo što nam za dve do tri godine propadnu i kola, jer kada se pesak pomeša sa vodom, kola stvarno propadnu. Kada idemo peške do članka smo u vodi i blatu. Biciklom ako neko sme da vozi kroz vodu i ne padne, taj dobro prođe, a deca nikako. Decu moramo podići i preneti - dodaje Marija Bognar, stanovnica ulice.

Ulica "hiljadu jezera"

I sami se dovijaju na razne načine – ulicu su pokušali sami da urede, ali uzalud.

- Ovde smo nasipali i pokušali da popravimo malo situaciju. Međutim, čim naspemo i napravimo trotoar, kola počnu da prolaze tuda, pa bicikli opet ne mogu da prođu i tako u krug -  objašnjava Stipan Hampelić, stanovnik Koparske ulice.

Poslednje kiše, kapi su koje su ovim ljudima prelile čašu. Dana Tikvicki, s obzirom da za trideset godina koliko ovde stanuje, nije videla da se išta u ulici radilo, pokrenula je potpisivanje peticije. Od nadležnih će tražiti da se problem pod hitno reši.

- Sigurno će nas biti oko 70, odnosno svi koji stanujemo u ovom delu ulice, jer je drugi deo rađen već nekoliko puta, dok ovaj nije nijednom. Želimo da nam se put naspe tucanikom i da možemo da idemo normalno, kao i svi drugi građani 21. veka - ističe Tikvicki.

Ulica "hiljadu jezera"

Građani su se sastali i sa rukovodstvom MZ „Peščara“. Aleksandar Ranković, predsednik Skupštine ove mesne zajednice, upoznat je sa višedecenijskim problemom građana, međutim, kaže da trenutno ništa ne može da se uradi. Ulica se nalazi na listi prioriteta i očekuje da će se situacija rešiti u narednim mesecima.

- Obećao sam građanima da ću se maksimalno truditi da se situacija zaista poboljša, jer ova ulica je najgora u našoj mesnoj zajednici. Očekujem u sledeća tri ili četiri meseca da pronađemo neko rešenje i da zaista ovim građanima, tim pre što su išli pravim putem, njihova prva stanica je bila obraćanje mesnoj zajednici, što ćemo proslediti nadležnima koji su za to zaduženi. Svakako imamo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i nadam se da ćemo naći zajedničko rešenje ovog problema - poručuje Ranković.

Ulica "hiljadu jezera"

Inače, Koparska ulica jedna je od najdužih u Peščari. Problematičan je deo od Ulice Rolana Romena do Josipa Kolumba. Stanovnici ovog dela su i pre osam godina prikupljali peticiju i apelovali na nadležne, međutim, bez uspeha. Sada očekuju da njihove skromne zahteve konačno neko i usliši, jer ne traže asfalt, već samo da se ulica poravna i pospe tucanikom.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5893

Povezana vest

Povezane teme

mz peščara

peticija

poplavljene ulice

neasfaltirana ulica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.