Komentara: 3
Pregleda: 3372

Ukinuta vanredna situacija na većem delu teritorije Srbije

23.05.2014. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
Vlada Srbije ukinula je vanrednu situaciju na većoj teritoriji zemlje, a premijer Aleksandar Vučić je zahvalio svim ministrima na angažmanu tokom prethodnih dana. Odluka o vanrednoj situaciji ipak ostaće na snazi do daljnjeg na području petnaestak gradova i prigradskih naselja u ugroženim područjima.
Ukinuta vanredna situacija na većem delu teritorije Srbije

Članovi vlade jednoglasno su se izjasnili da ukidanje vanredne sitaucije, a premijer je predložio i da se na danasnjoj sednici usvoji i odluka da se pripremi poseban izvestaj za skupstinu i građane o merama preduzetim za vreme poplava.

Vanredna situacija je i dalje u gradovima Šabac, Sremska Mitrovica i opštinama Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirce, Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Mionica, Paraćin, Svilajnac, Smederevska Palanka, Kosjerić, Trstenik, Bajina Bašta i Šid.

U poplavljenim područjuma pronađeno 33 tela, od kojih je 13 preminulo zbog utapanja, rečeno je dana na sednici Štaba za vanredne situacije. Načelnik sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić rekao je danas da je sa područja pogodjenih poplavama evakuisano 31.879 ljudi, od kojih je 25.000 stanovnika Obrenovca.

Zbog dosada utvrđenog broja žrtava i onih čija su beživotna tela pronađena na teritoriji koju su pogodile poplave još danas je na snazi trodnevna žalost.

Vanredna situacija na teritoriji cele Srbije uvedena je 15. maja zbog opasnosti od poplava i efikasnije zaštite ljudi i imovine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3372

Povezane vesti

Povezane teme

poplava

vanredna situacija

dan žalosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.