Komentara: 0
Pregleda: 2098

Udruženje "Za Suboticu svim srcem" neumorno radi i tokom leta

14.07.2021. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Kako bi pomogli najranjivijim kategorijama stanovništva, Udruženje "Za Suboticu svim srcem" će tokom leta organizovati brojne akcije kroz koje će sakupljati sredstava za ličnu higijenu, igračke, tablete, garderobu i slatkiše za decu iz "Kolevke", školske torbe, pribor i udžbenike za decu iz socijalno ugroženih porodica, te podelu polovne garderobe i humanitarni bazar.
Udruženje "Za Suboticu svim srcem" neumorno radi i tokom leta

Udruženje "Za Suboticu svim srcem" je je 15. marta prošle godine, na samom početku krize izazvane epidemijom virusa kovid-19. Od tada je zvanično registrovano i prepoznato u lokalnoj zajednici, a ove godine je dobilo i svoje prostorije od Grada Subotice, u sklopu glavne autobuske stanice. Za samo šest meseci, iz tih prostorija je u dvanaest akcija prikupljeno i podeljeno preko tonu i po polovne garderobe, petnaestak delova bele tehnike, nekoliko kreveta, ormana i kolica za bebe našim najugroženijim sugrađanima. Iza njih su i dve veće akcije prikupljanja igračaka i sredstava za ličnu higijenu za Dečje odeljenje Opšte bolnice, koje su realizovali sa prijateljima iz Bačke Topole, Udruženjem "Anđeli Severa", a sa kojima planiraju i u budućnosti da sarađuju kao dve partnerske humanitarne organizacije.

- Trenutno u toku imamo još jednu zajedničku akciju u vidu prikupljanja sredstava za ličnu higijenu, igračaka, tableta, garderobe i slatkiša za decu iz "Kolevke". Od sredine jula pokrećemo novu akciju za prikupljanje školskih torbi, pribora i udžbenika za decu iz socijalno ugroženih porodica koje to ne mogu da priušte, a kako bi deca nesmetano mogla da nastave školovanje i ne zaostaju u odnosu na svoje vršnjake. Isto tako, krajem meseca, u planu je veća akcija podele garderobe našim ugroženim sugrađanima, gde očekujemo da nas potraže i novi članovi - najavljuje Branko Prćić, osnivač i direktor Udruženja "Za Suboticu svim srcem", dodajući da su trenutno u potrazi i za prostorom u Bačkoj Topoli, kako bi se prijateljskom udruženju omogućio rad sa decom sa invaliditetom i teškoćama u razvoju, ali i proširio krug delovanja u podeli garderobe.

Udruženje "Za Suboticu svim srcem" neumorno radi i tokom leta

USKORO VEB SAJT - Udruženje je preko portala "Catalyst Balkan", uz praćenje njihovih vebinara, odabrano za besplatnu izradu veb sajta koji bi trebalo uskoro da bude pokrenut, a kako ističe Prčić, nadaju se i većoj crowdfonding kampanji preko najpoznatijeg domaćeg portala za neprofitna udruženja donacije.rs, kako bi prikupili sredstva za kupovinu tableta za praćenje onlajn nastave i širenje digitalne pismenosti kod dece i njihovih roditelja.
- Za ovu kampanju nadamo se i prepoznavanju od strane privrednog sektora u vidu donacija i sponzorstva, koji sve informacije o nama i transparentnosti mogu pronaći na stranici neprofitne.rs - kaže Prčić.

Krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, u planu je i organizacija humanitarnog bazara, o čemu će svi koji prate i koji su, kako i sam Prćić ističe, srce ovog Udruženja, biti blagovremeno obavešteni, a nakon toga sledi kratka pauza.

- Kako je sezona godišnjih odmora, posle akcije krajem meseca napravićemo kratku pauzu u podeli garderobe. Međutim, za naš tim nema odmora, budući da sve najavljene akcije treba pripremiti i organizovati. Grupa koju čine četiri admin člana, dvadesetak stalnih volontera sa 4.800 članova neumorno radi i brine o svom gradu svakog dana i borimo se za ravnopravnost, jednakost i bolje sutra svih naših sugrađana - poručuje Prćić.

Udruženje "Za Suboticu svim srcem" neumorno radi i tokom letaSvi koji žele i van ovih akcija da se priključe i pomognu Udruženju u radu, to mogu da učine na svakoj akciji ubacivanjem dobrovoljnih priloga u kutiju za donacije, kao i uplatom donacije na račun: 160-6000000769250-26
primalac: Udruženje "Za Suboticu svim srcem", Braće Radić 138/18, 24000 Subotica
svrha uplate: Donacija

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2098

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarni rad

humanitarna organizacija

humanost

udruženje za suboticu svim srcem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.