Komentara: 2
Pregleda: 4242
Foto

Humani sugrađani donirali igračke za mališane na Odeljenju pedijatrije

30.03.2021. u 16:15h
Izvor: Subotica.com
Plišane igračke, društvene igre, bojanke i bojice, te knjige i slikovnice, prikupilo je Udruženje "Za Suboticu svim srcem" zajedno sa saradicima i doniralo Odeljenju pedijatrije, koje sada može da napravi bogat kutak za druženje i igru mališana koji se leče u subotičkoj bolnici.
Humani sugrađani donirali igračke za mališane na Odeljenju pedijatrije

Za samo dva dana trajanja akcije, prikupljeno je toliko igračaka da je za njihov transport do bolnice bio potreban kombi, zbog čega se Branko Prčić iz Udruženja "Za Suboticu svim srcem" zahvalio građanima dobrog srca koji su se odazvali u velikom broju i svima koji su pomogli u realizaciji ove plemenite akcije.

- Sakupljeno je oko šest džakova samo plišanih igračaka, oko 60 raznih društvenih igara, kao što su "Riziko", "Monopol", "Čoveče, ne ljuti se", više od 30 bojanki i 20 kompleta bojica, prikupljeno je i 50 novih igračaka i preko 100 knjiga i slikovnica - pobrojao je Prčić.

Humani sugrađani donirali igračke za mališane na Odeljenju pedijatrijeU subotičkoj bolnici trenutno se leči 10 mališana, ali se taj broja menja iz dana u dan, kazala je dr Branka Milisavljević, pomoćnica direktora i načelnica Odeljenja pedijatrije, zahvalivši se donatorima na lepom poklonu.

- Imam veliku čast da se zahvalim našim prijateljima koji su nam donirali ovako divan poklon, a to su igračke, bojanke i sve druge važne stvari za decu, koje će tokom boravka na našem Odeljenju koristiti da im upotpune vreme i učine ih malo srećnijim. S obzirom na to da imamo i druga odeljenja na kojima se nalaze deca, potrudićemo se da i ta deca dobiju deo igračaka, odnosno da zajedno učestvuju u radosti ovog velikog i lepog poklona - rekla je dr Milisavljević.

Ideja da prikupe igračke za mališane koji se leče na Odeljenju pedijatrije, potekla je od Udruženja "Anđeli severa" iz Bačke Topole, čija je članica sa sinom nedavno boravila u bolnici, te je uvidela da deci nedostaju igračke koje bi im odvratile pažnju sa bolesti. Kako je najavila Dejana Draškić Nađ, predsednica Udruženja, uskoro će uslediti još jedna akcija za subotičku bolnicu.

- Ovom prilikom najavljujemo novu akciju za Dečije odeljenje, u kojoj ćemo prikupljati sredstva za dezinfekciju, posteljinu i sve što je potrebno da bi Dečije odeljenje bilo kompletno opremljeno - najavila je Draškić Nađ.

Humani sugrađani donirali igračke za mališane na Odeljenju pedijatrijeU poslednjih nekoliko godina, Odeljenje pedijatrije bar jednom godišnje dobije donaciju u vidu igračaka za decu, a kako su poručili iz subotičke bolnice, unapred se raduju i zahvaljuju na novoj donaciji, jer su posteljina, sredstva za dezinfekciju i drugi potrošan materijal uvek potrebni.

Izvor: Subotica.com
Donacija igračaka za decu u bolnici Donacija igračaka za decu u bolnici Donacija igračaka za decu u bolnici Donacija igračaka za decu u bolnici Donacija igračaka za decu u bolnici Donacija igračaka za decu u bolnici Donacija igračaka za decu u bolnici Donacija igračaka za decu u bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 4242

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

donacije za subotičku bolnicu

pedijatrija

donacija bolnici

bolnica subotica

igračke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.