Komentara: 7
Pregleda: 7111
Foto

Udruženje „Hercegovina“ obeležilo godišnjicu

16.02.2015. u 13:13h
Izvor: Subotica.com
Svečanom večerom u hotelu „Patria“ Zavičajno udruženje „Hercegovina“ u nedelju, na Sretenje, obeležilo je Dan udruženja i godišnjicu rada.
Udruženje „Hercegovina“ obeležilo godišnjicu

- "Godinu dana je prošlo od osnivanja i početka rada udruženja, a iako nismo imali svoj prostor, mi smo ipak dobro radili, oranizovali smo književne večeri i dve uspešne donatorske večeri, jednu za postradale u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj, a drugu za obnovu manastira u Prebilovcima" – ističe Sreten Pištalo, predsedik udruženja. - Sada smo dobili prostor od grada, treba da ga adaptiramo, što ide malo sporije zbog opšte finansijske situacije, ali verujem da ćemo uspeti da ga završimo. Planiramo da malo više radimo na kadrovskoj i organizacionoj strukturi udurženja, koje sada ima oko 160 članova, da pokušamo da organizujemo sekcije i odbore. Takođe, planiramo uzajamne posete sa zemljacima u Hercegovini.

Svečanosti su prisustvovali Nenad Ivanišević, državni sekretar u ministarstvu rada, Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalu, protojerej Dragan Stokin, kao i brojni čelnici istočnohercegovačkih opština Istočni Mostar, Nevesinje i Bileće.

Udruženje „Hercegovina“ obeležilo godišnjicu

- "Nosimo velike pozdrave za celu Suboticu, kako za njenu izvršnu i zakonodavnu vlast, tako i za sve naše Hercegovce, koji su u različitim periodima, milom ili silom, došli u ove kraje" – kaže Radovan Palavestra, predsednik opštine Istočni Mostar. - Imamo sjajnu saradnju, a verujem da će se ona još više produbljivati, i to ne samo sa subotičkim udruženjem, nego sa udruženjima u Novom Sadu, Beogradu, Banjaluci. Želimo da organizujemo okrugle stolove na temu „Hercegovina - juče danas i sutra“ i nadam se da ćemo okupiti veliki broj naših zemljaka.

Udruženje „Hercegovina“ obeležilo godišnjicu

U kulturno-umetničkom programu učestvovala je muška pevačka grupa „Nevesinje“, grupa „Iskon“, guslar Miloš Perović, prvak gusala iz Nevesinja, pesnici Simo Golubović i Božo Glogovac. U sklopu obeležavanja godišnjice rada, u Modernoj galeriji „Likovni susret“ u petak je otvorena izložba „Čekanje“ Radmile Lizdek, umetnice iz Trebinja, dok je u subotu u Vestibilu Gradske kuće u otvorena izložba Biljane Ristić „Nevesinjska puška-portret ustanika“.

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom obeležavanja godišnjice rada Udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom obeležavanja godišnjice rada Udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom obeležavanja godišnjice rada Udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom obeležavanja godišnjice rada Udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom obeležavanja godišnjice rada Udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom obeležavanja godišnjice rada Udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom obeležavanja godišnjice rada Udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom obeležavanja godišnjice rada Udruženja "Hercegovina"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 7111

Povezane vesti

Povezane teme

udruženje hercegovina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.