• Pregleda: 6195

Udruženje „Hercegovina“ obeležava godišnjicu rada

Nizom kulturno-umetničkih aktivnosti Zavičajno udruženje Hercegovaca „Hercegovina“ od 13. do 15. februara obeležiće Dan udruženja (15. februar) i godišnjicu rada.
Udruženje „Hercegovina“ obeležava godišnjicu rada

Program će 13. februara (petak) u 19 časova u Modernoj galeriji „Likovni susret“ otvoriti multimedijalna izložba „Čekanje“ Radmile Lizdek, umetnice iz Trebinja.

Dan kasnije, 14. februara u Vestibilu Gradske kuće u 18 časova biće otvorena izložba Biljane Ristić, umetnice rodom iz Nevesinja, koja živi i stvara u Novom Sadu.

- Pred Subotičanima premijerno će biti izložena postavka slika u kamenu na temu „Nevesinjska puška - portret ustanika“. Posle Subotice, izložba će obići brojne gradove Srbije i Republike Srpske - najavljuje Sreten Pištalo, predsednik udruženja.

Na Sretenje, 15. februara, u Hotelu „Patria“ biće obeležen Dan udruženja, a u svečanom programu učestvovaće grupa „Iskon“, pevačka grupa iz Nevesinja, Miloš Parović, prvak gusala iz Nevesinja, pesnici Simo Golubović i Božo Glogovac.

- Očekujemo prisustvo brojnih zvaničnika, predstavnika lokalne samouprave, istočno-hercegovačkih gradova, vlade Republike Srpske, eparhije Zahumsko-hercegovačke i subotičke crkvene opštine, brojnih udruženja - dodaje Pištalo.

Karte za svečano veče biće u prodaji od nedelje, 8. februara, po ceni od 1.700 dinara (u cenu je uračunata i godišnja članarina) a mogu se kupiti u klubu „Old tajmer“ (Petefi Šandora 9), svakog dana od 17 do 20 časova. Sve informacije mogu se dobiti putem telefona: 063/80-400-57 i 063/566-096.

Zavičajno udruženje „Hercegovina“ osnovano je pre godinu dana u Bačkom Dušanovu, a do sada je organizovalo dve velike humanitrane večeri za pomoć poplavljenim područjima Srbije i Republike Srpske i za obnovu pravoslavnog hrama u Prebilovcima.

- Zadovoljni smo proteklom godinom, a nedavno smo od grada dobili prostor u ulici Bose Milićević, koji je trenutno u fazi adaptacije, tako da ćemo uskoro imati i svoje prostorije – zaključuje Pištalo.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
cuki Odgovori
Samo radite momci,svaka čast!
đole Odgovori
"Potomci Hercegovine,zaljubljenici Vojvodine"
Vesko Odgovori
I Bunjevci poticu iz Hercegovine, od reke Bune. Mogli bi i zajedno napraviti slavlje, da se
Bunjevci nisu isparadirali na prelima, i to dva puta. Mogao bi Zvonko Bogdana i treci put.
cuki Odgovori
đole može i potomci Vojvodine i zaljubljenici Hercegovine,svejedno,obje su srpske i podjednako važne!
Daddy Odgovori
@Vesko
"""I Bunjevci poticu iz Hercegovine, od reke Bune. Mogli bi i zajedno napraviti slavlje, da se
Bunjevci nisu isparadirali na prelima, i to dva puta. Mogao bi Zvonko Bogdana i treci put."""


Bunjevci su samo jednom paradirali, u Spartaku. Ono drugo su neki sto ni sami ne znaju sta su.
cule Odgovori
Hercegovci su ili Srbi ili Hrvati ili Muslimani i tacno se zna ko je iz kog sela koji narod
Bunjevci su jednim delom dosli na ove prostore iz Hercegovine u 17veku sa Franjevcima i zna se da su Hrvati i zovu se Bunjevci zbog podrucja odakle su dosli kao i Licani Srbi posle zadnjeg rata i zna se tacno ko je koje vere i porekla cak iz kojeg sela u LICI HERCEGOVINI
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.