Komentara: 20
Pregleda: 6784

Proslavljen Dan udruženja "Hercegovina"

17.02.2014. u 13:15h
Izvor: RTV Yueco
U Hotelu “Patria” proslavljen je Dan zavičajnog Udruženja Hercegovina. Udruženje je osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti očuvanja kulturno-istorijskih i civilizacijskih tekovina, tradicije, običaja i zaštite prava i interesa Srba iz Hercegovine.
Proslavljen Dan udruženja "Hercegovina"

Svečanosti su prisustvovali predstavnici opština istočne Hercegovine, Srpske pravoslavne crkve, gradonačelnik i predsednik Skupštine grada.

Intonacijom himne počeo je program povodom obeležavanja Dana zavičajnog Udruženja Hercegovina. Udruženje je osnovano u Bačkom Dušanovu je 26. januara 2014. godine kao dobrovoljno, nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje.Za Dan udruženja izabran je 15.februara, a Krsna slava će se obeležavati 21. septembar kada je Mala gospojina.

Predstavnici istočne Hercegovine smatraju da je bitno da se osnivaju ovakva i slična udruženja kako bi se običaji otrgli od zaborava. U Vojvodini živi i radi mnogo građana koji vode poreklo iz Hercegovine.

Skupu se obratio i gradonačelnik Jene Maglai koji je istakao značaj osnivanja ovakvih Udruženja. U programu su OKUD “Mladost”, guslari Boško Vujačić i Slavko Aleksić, učenici Muzičke škole, a glumica Ivana Žigon je odrecitovala pesmu “Hercegovina”.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 6784
Povezane vesti
Povezane teme
udruženje hercegovina
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.