Komentara: 20
Pregleda: 7294

Proslavljen Dan udruženja "Hercegovina"

17.02.2014. u 14:15h
Izvor: RTV Yueco
U Hotelu “Patria” proslavljen je Dan zavičajnog Udruženja Hercegovina. Udruženje je osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti očuvanja kulturno-istorijskih i civilizacijskih tekovina, tradicije, običaja i zaštite prava i interesa Srba iz Hercegovine.
Proslavljen Dan udruženja "Hercegovina"

Svečanosti su prisustvovali predstavnici opština istočne Hercegovine, Srpske pravoslavne crkve, gradonačelnik i predsednik Skupštine grada.

Intonacijom himne počeo je program povodom obeležavanja Dana zavičajnog Udruženja Hercegovina. Udruženje je osnovano u Bačkom Dušanovu je 26. januara 2014. godine kao dobrovoljno, nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje.Za Dan udruženja izabran je 15.februara, a Krsna slava će se obeležavati 21. septembar kada je Mala gospojina.

Predstavnici istočne Hercegovine smatraju da je bitno da se osnivaju ovakva i slična udruženja kako bi se običaji otrgli od zaborava. U Vojvodini živi i radi mnogo građana koji vode poreklo iz Hercegovine.

Skupu se obratio i gradonačelnik Jene Maglai koji je istakao značaj osnivanja ovakvih Udruženja. U programu su OKUD “Mladost”, guslari Boško Vujačić i Slavko Aleksić, učenici Muzičke škole, a glumica Ivana Žigon je odrecitovala pesmu “Hercegovina”.

Izvor: RTV Yueco
Svečanost povodom osnivanja zavičajnog udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom osnivanja zavičajnog udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom osnivanja zavičajnog udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom osnivanja zavičajnog udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom osnivanja zavičajnog udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom osnivanja zavičajnog udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom osnivanja zavičajnog udruženja "Hercegovina" Svečanost povodom osnivanja zavičajnog udruženja "Hercegovina"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 7294

Povezane vesti

Povezane teme

udruženje hercegovina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.