• Pregleda: 3547

Udruženje "Hercegovina" dobilo zahvalnicu od Vlade Republike Srpske

Dvadeset godina čekalo se da neko od zvaničnika Republike Srpske pozove zavičajna udruženja u Srbiji na jednom mestu. Iako su pozivi za ovaj susret upućeni tek dva dana pre samog susreta, mala sala Kolarčeve zadužbine u Beogradu bila je popunjena do poslednjeg mesta. Tom prilikom, Udruženju "Hercegovina" je dodeljena zahvalnica na trudu i zalaganju u prikupljanju sredstava za pomoć poplavljenim područjima.
Udruženje "Hercegovina" dobilo zahvalnicu od Vlade Republike Srpske

Da podsetimo, početkom juna 2014. godine Udruženje “Hercegovina” iz Bačkog Dušanova priredilo je donatorsko veče u sali Hotela “Patria” u Subotici. Prvobitno, ovo veče bilo je predviđeno kao nastavak akcije “Podignimo Prebilovce”, ali je zbog nedavnih katastrofalnih poplava, a i na preporuku i blagoslov vladike Grigorija pomoć podeljena na sanaciju šteta nastalih od poplava u Republici Srpskoj i Srbiji.

Premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, uručila je priznanja mnogim zavičajnim udruženjima, ali bilo je vidno da su se Hercegovci prilično istakli u ovim akcijama; priznanje su dobili: Udruženje Nevesinjaca u Beogradu, ZU “Hercegovina” iz Bačkog Dušanova, kao i zavičajni klub Bilećana u Beogradu, prenosi portal Slobodna Hercegovina.

Priznanje za Hercegovce u Subotici: Željka Cvijanović i Borislav Vukajlović (foto: Slobodna Hercegovina)

Premijerka je, obraćajući se predstavnicima zavičajnih udruženja Srba iz Srpske i BiH u Srbiji navela da je Republika Srpska zbog katastrofe koja ju je zadesila u jednom momentu bila na kolenima, ali da se izvukla i da je svakog dana sve zrelija.

foto: Slobodna Hercegovina

povezane teme

13
Bunjevac Odgovori
Kako da osnujemo udruženje Donji Tavankut? Ovi iz Gornjeg Tavankuta i iz oblasti oko Svete Ane uopšte nas ne razumidu.
krle Odgovori
Svaka čast momci!
cile Odgovori
svaka cast!!!
nikolic Odgovori
Svaka cast Hercegovci!!!
Vojvodstvo Odgovori
ŽIVELA REPUBLIKA SRPSKA!!!! BRAVO..POZDRAV POTOMCIMA VOJVODSTVA SVETOG SAVE!!
VOJVODSTVO Odgovori
MOMCI SVAKA ČAST......U DALJEM RADU MNOGO USPEHA KA DAVANJU DOPRINOSA BOLJOJ I USPEŠNOJ SRBIJI...ŽIVELA SERBIJA!!!... ŽIVELA REPUBLIKA SRPSKA!!!!!
Japansko kineski Korejac Odgovori
Koji bolesnici lupaju minuse ljudima koji su skupljali novac za pomoc kad je bilo najteze .....
Bunjevac br.2 Odgovori
! Bunjevac ! - Svaka čast na ideji. Hajde da i mi osnujemo jednu nevladinu organizaciju koja će po malo crpiti novce iz budžeta. Tako ćemo i mi imati fond kao . . . d. n.; m. r.; u. h. . .
Marko Odgovori
Cemu ovoliko dislajkova?
ns Odgovori
sve pohvale za Borisu Vukajla tako se radi...VUKAJLO samo napred
Nemanja Odgovori
@Marko
"Cemu ovoliko dislajkova?"

Pa ljubomora moj Marko. Mentalitet "neka crkne tuđa krava"...
Bolesnici.
Gabika Odgovori
A gde Vam je ostala svita? Ivanisevic i Vujadinovic. [*...*]
Uvek u pravu Odgovori
Izjašnjavanja i ocene govore koliko vas (nas) ovde vole. Da je neka vest iz austro-ugarske naišla bi na mnogo povoljnije komentare.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.