• Pregleda: 4265

Učenici škole "Žarko Zrenjanin" pozdravljali sugrađane

Ko god da je danas prepodne prošao centrom grada, susreo se sa toplim pozdravom đaka OiSŠ "Žarko Zrenjanin". Mališani su prilazili svojim sugrađanima i uz srdačno "dobar dan", širokog srca pružali im ruku prijateljstva.
Učenici škole "Žarko Zrenjanin" pozdravljali sugrađane

Prema rečima defektologa Eline Kokrehel cilj akcije, koja će trajati pet dana, jeste da se kod dece razviju socijalne veštine, njihov doživljaj drugog, kao i da se zajednica bolje upozna sa njima.

- Na velikom panou nacrtali smo četiri načina pozdrava i deca na to gledaju kao na igru, ali je to veoma značajno za njihov razvoj i odnos sa ljudima - objašnjava defektolog. - Ljudi su najpre bili iznenađeni, ali kada su videli mnogo dece i lepu atmosferu, rado su nam prilazili. Osim razvijanja socijalnih veština kod dece, ovaj način upoznavanja razvija empatiju kod naših sugrađana, budući da je socijalizacija dvosmeran proces.

Mališani su vrlo rado učionicu zamenili druženjem sa sugrađanima. Na pitanje da li će doći ponovo, svi u glas su odgovorili - da!

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Daddy Odgovori
Svaka cast!

Najlepse zelje svima!
Miki Odgovori
Odlično,lepo,super ne samo za decu iz žarka već i za sve ostale koji tu prodju. Hvala organizatorima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.