Komentara: 21
Pregleda: 16419

Ubica Milice Barašin i posle deset godina bez imena

07.10.2020. u 11:47h
Izvor: Subotica.com
Na današnji dan, pre tačno deset godina, kod Somborske pruge, samo nekoliko metara od kućnog praga u naselju Zorka, svirepo je ubijena šesnaestogodišnja Milica Barašin. Iako je ispitan veliki broj svedoka a po gradu kolale razne priče, Miličin ubica i dalje nije pronađen.
Ubica Milice Barašin i posle deset godina bez imena

Iako je jednom prilikom čak rečeno da je rešavanje slučaja ubistva Milice Barašin među prioritetima, o njemu se, bar zvanično, ne zna mnogo više nego što se znalo  kada se dogodilo.

- Verujte, sve što sam saznala tada, znam i sada. Samo što sam se tada nadala da će ubica biti pronađen, da ću saznati razlog zbog čega je ubio moje dete. Sada se više ni ne nadam – priča majka Svetlana Simendić. – Mislim da niko normalan  tako brutalan zločin ne bi zataškao, ali da su na samom startu učinjeni propusti koji se posle ne mogu ispraviti. Ako ne pred zakonom, sigurno će pred Bogom odgovarati za ono šta je uradio mom detetu.

Ubica Milice Barašin i posle deset godina bez imenaKao što smo ranije pisali,Milica je ubijena 7.oktobra 2010. godine, negde oko 21.15, dok se iz pravca grada vraćala kući u naselju Zorka. Dan je provela sa drugarima i negde oko 21 čas je krenula kući. Oni su je čak ispratili do jednog dela puta, a onda je nastavila sama. Kako je imala slušalice u ušima niije primetila da je neko prati. Ubica joj je prišao sa leđa, prevukao preko pruge i mesarskim nožem prerezao vrat. I pobegao.

Svo to vreme, majka Svetlana je stajala na kapiji i čekala da se njena jedinica vrati kući. Vrlo brzo primetila je komešanje komšiluka, a onda je muklu oktobarsku noć presekao zvuk sirena.

- On je išao sa namerom da je ubije. Nije je opljačkao, nije napastvovao, hladnokrvno joj je prerezao vrat.  Ona je pokušala da se odbrani, zato su joj bila povređena dva prsta na ruci, ali nažalost nije mogla – priča dalje majka. – Sve njene stvari, što je taj dan imala su i dalje u policiji. Rečeno mi je tada da je pronađen DNK ispod njenih noktića, ali da ne znaju čiji je . Uz to, nedostaje i motiv zločina.

Ubica Milice Barašin i posle deset godina bez imenaU početku Svetlana je redovno odlazila u policiju i raspitivala se o slučaju. A onda je prestala.

- Svaki odlazak za mene je mučan. Često sam satima sedela ispred nekih kancelarija, nekad su bili i drski i lagali da inspektor nije tu, tako da mi je to dodatno otežavalo. Ja sam prestala da zovem i odlazim, tako da niko više niti zove, niti pita – dalje će Svetlana. – Čujem razne priče, ali sem što me potresu, ne znam šta drugo mogu da urade. Dolazili su mi na kapiju i govorili svašta, da se neko pijan hvalio da je ubio Milicu... Rekla sam im da idu u policiju i kažu šta imaju, jer ja sa tim rekla-kazala pričama ne mogu ništa.

Priče o nerasvetljenom zločinu u kome je nastradalo dete i dalje kruže našim gradom, a što je najgore, slušaju ih i oni koji su tada tek bili rođeni.

- Javile su mi se dve devojčice od 13 godina koje su posetile spomen ploču na mestu zločina, kažu čitale su o Milici. Ganulo me je to, ali sam im rekla to što kažem svoj deci, da se čuvaju jer opasnost svuda vreba – poručuje neutešna majka.

Kako saznajemo u Policijskoj upravi Subotica, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i dalje intenzivno rade na slučaju ubistva Milice Barašin, a postupak vodi Više javno tužilaštvo u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 16419
Povezane teme

Milica Barašin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.