Komentara: 5
Pregleda: 7017

U toku konkurs za policijsku obuku, prijave do 5. juna

27.05.2020. u 16:07h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za prijem 1060 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, od kojih je 76 polaznika predviđeno za rad na području Policijske uprave u Subotici. Konkurs traje do 5. juna.
U toku konkurs za policijsku obuku, prijave do 5. juna

Što se tiče Policijske uprave Subotica, od ukupnog broja polaznika, njih 10 će biti angažovano na radnom mestu policajca (opšte nadležnosti) za potrebe policijskih ispostava na teritoriji Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša, 27 polaznika za poslove potrebe  saobraćajne policije i 39 polaznika za potrebe stanica granične policije Tavankut, Subotica i Horgoš.

- Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosti od 18 do 24 godina, sa prebivalištem na teritoriji Srbije (najmanje godinu dana neprekidno), odnosno prebivalište na teritoriji Policijske uprave za koju konkurišu, završenu četvorogodišnju srednju školu ili završene osnovne strukovne, odnosno akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta (kandidati koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta da nemaju više od 27 godina), da nisu osuđivani ili kažnjavani, da poseduju vozačku dozvolu B kategorije (dovoljna je i potvrda da je polaganje u toku) i da ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti - objasnio je Igor Velimirović, komandir Policijske ispostave "Subotica 1" i apelovao na sve zainteresovane da se prijave do 5. juna, kada je i krajnji rok.

U toku konkurs za policijsku obuku, prijave do 5. juna

Policijska obuka traje 9 meseci, a po završetku kandidat stiče uslov za zaposlenje u policiji.

- Kandidati se primaju kao pripravnici na radna mesta za koja su završili obuku, pripravnični staž traje 6 meseci, a nakon položenog stručnog ispita stiču status ovlašćenog službenog lica (OSL) i počinju da rade kao policijski službenici na terenu - dodaje Velimirović.

Prijavu sa dokumentacijom kandidati treba da podnesu policijskoj stanici u mestu prebivališta. Prilikom podnošenja prijave, kandidat treba da se izjasni za koje od ponuđenih radnih mesta se prijavljuje na stručno osposobljavanje.

- Pozivamo sve zainteresovane građane koji imaju afinitete prema policijskom poslu, a uklapaju se u uslove konkursa, da se prijave, a mi ćemo se potruditi od svih njih da izaberemo najbolje kandidate - kaže komandir PS "Subotica 1".

U toku konkurs za policijsku obuku, prijave do 5. juna

Zainteresovani kandidati detaljne informacije o uslovima konkursa mogu pročitati ovde, putem telefona 024/630-319 ili lično u policijskim ispostavama.

Izvor: Subotica.com
Razgovor povodom konkursa MUP-a za kadete Razgovor povodom konkursa MUP-a za kadete Razgovor povodom konkursa MUP-a za kadete Razgovor povodom konkursa MUP-a za kadete Razgovor povodom konkursa MUP-a za kadete Razgovor povodom konkursa MUP-a za kadete Razgovor povodom konkursa MUP-a za kadete Razgovor povodom konkursa MUP-a za kadete
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 7017

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.