Komentara: 1
Pregleda: 5677
Foto

U susret najvećem hrišćanskom prazniku

13.04.2017. u 17:26h
Izvor: Subotica.com
Prvi put u organizaciji Grada Subotice, na centralnom trgu održana je manifestacija „U susret Vaskrsu/Uskrsu - bojama i maštom“, koja je okupila kreativne mališane PU „Naša radost“, Udruženja “Zajedno“ i Doma za decu sa smetnjama „Kolevka“.
U susret najvećem hrišćanskom prazniku

U susret najvećem hrišćanskom prazniku, a ujedno i prazniku dece, mališani su na velikom igralištu kredama u boji stvarali mala uskršnja „remek dela“ i oslikavali veliko jaje od stiropora, koje je donirao „Masterplast“.

- Vaskrs je jedan od najvećih hrišćanskih praznika, a jaje simbol novog rađanja i života. Ovom manifestaciju „U susret Vaskrsu/Uskrsu - bojom i maštom“ želimo da obradujemo našu decu, najmlađe sugrađane u skladu sa dolazećim uskršnjim praznicima. Deca su naša najveća inspiracija, a njihova mašta je neiscrpna. Ovom prilikom smo želeli da im dočaramo kako to izgleda kada na trgu  mogu da pokažu svoju kreativnost, bojenjem jajeta i crtanjem na betonu. Želim da se zahvalim na učešću deci PU „Naša radost“, Udruženju „Zajedno“, deci „Doma „Kolevka“ i pozivam ostale najmlađe sugrađane da dođu na trg i priključe se ovom programu - kaže Miroslava Babić, članica Gradskog veća zadužena za kulturu.

U susret najvećem hrišćanskom prazniku

U susret najvećem hrišćanskom prazniku

Crtajući motive Uskrsa u različitim tehnikama poput  tempera,  kreda i kolaž papira u akciji su uživala i deca vrtića „Veverica“ PU „Naša radost“.

- Jako  lepo znam da crtam i po jajetu  šaram. Volim da lepim šljokice na jajima - kaže Elena iz vrtića „Veverica“. - Jako volim da crtam, slavim Uskrs i bojim jaja-kaže Mina. - Volim uskrs zato što šaramo jaja i kucamo se sa jajima. Sad sam crtao sa mojim drugom jedno jako veliko i šareno jaje-kaže Dušan.

Veliko oslikano uskršnje jaje, nakon akcije na trgu,  biće izloženo u Vestibilu Gradske kuće kako bi  svi građani mogli da se uvere u likovno umeće najmlađih stanovnika Subotice.

Izvor: Subotica.com
Manifestacija "U susret Vaskrsu-Uskrsu - bojama i maštom" Manifestacija "U susret Vaskrsu-Uskrsu - bojama i maštom" Manifestacija "U susret Vaskrsu-Uskrsu - bojama i maštom" Manifestacija "U susret Vaskrsu-Uskrsu - bojama i maštom" Manifestacija "U susret Vaskrsu-Uskrsu - bojama i maštom" Manifestacija "U susret Vaskrsu-Uskrsu - bojama i maštom" Manifestacija "U susret Vaskrsu-Uskrsu - bojama i maštom" Manifestacija "U susret Vaskrsu-Uskrsu - bojama i maštom"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 5677
Povezane teme

Vaskrs

Uskrs

miroslava babić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.