Komentara: 17
Pregleda: 6840

U subotu 14. Festival mlade rakije u Ljutovu

09.11.2022. u 11:12h
Izvor: Subotica.com
Festival mlade rakije, 14. po redu, održaće se u subotu na salašu porodice Kopilović u Ljutovu. Prijavljeno je 43 izlagača, a stručni žiri je ocenjivao više od 300 uzoraka rakije. Kapije se otvaraju u 10 časova.
U subotu 14. Festival mlade rakije u Ljutovu

Druga subota u novembru je već tradicionalno rezervisana za Festival mlade rakije, koji organizuje Udruženje proizvođača i ljubitelja rakije "Subotička peščara" u znak sećanja na poznatog i uglednog poljoprivrednog proizvođača Blaška Kopilovića.

Izlagači koji dolaze iz cele Srbije, ove godine posetiocima će predstaviti više od 10 vrsta rakije, poput kajsije, šljive, jabuke, loze, viljamovke, komovice, trešnje, višnje. Prijavljeno je više od 300 uzoraka rakije koje je ocenjivao stručni žiri u sastavu Ninoslav Nikićević, Vele Tešević i Ljuba Stanković.

U subotu 14. Festival mlade rakije u LjutovuU subotu 14. Festival mlade rakije u LjutovuUz rakiju, posetioci će imati priliku da degustiraju i domaće specijalitete i poslastice. Domaćice iz Ljutova predstaviće proizvode iz kućne radinosti, dok će pčelari prodavati med. Kao i ranijih godina u ponudi će biti i domaći čvarci sa mešanom salatom.

Kapije Blaškovog salaša otvaraju se u 10 časova. Proglašenje pobednika i dodela diploma po kategorijama zakazano je za 13.30 časova.

U subotu 14. Festival mlade rakije u LjutovuUlaz na festival je čašica za rakiju (550 din), koja je ujedno i propusnica za neograničenu degustaciju na štandovima izlagača - gde god ponude rakijom!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 6840

Povezane vesti

Povezane teme

festival mlade rakije ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.