Komentara: 17
Pregleda: 10378
Foto

Ljutovo – prestonica mlade rakije

13.11.2022. u 10:03h
Izvor: Subotica.com
Izreka „Rakija povezuje ljude“ nigde nije imala takvo puno značenje kao u subotu u Ljutovu, gde je održan 14. Festival mlade rakije. Spojila je dobra kapljica više od 3.500 ljudi svih generacija, koji su na salašu porodice Kopilović imali prilike da probaju desetak vrsta rakija od različitih vrsta voća. To je, naravno, dovelo do sjajne atmosfere po kojoj je ovaj festival nadaleko čuven.
Ljutovo – prestonica mlade rakije

Sudeći po dobrom raspoloženju, nije bilo loše rakije, ali je žiri ipak morao da odabere najbolje. Od više od tri stotine uzoraka odlučeno je da pobednički pehar ode u ruke Marinu Skenderoviću za viljamovku. Odmah iza njega je dunja  destilerije „Pure fruit“, a treće mesto dobila je šljiva Darka Milunovića.

- Ako mene pitate nema neke tajne za dobru rakiju, treba samo kvalitetno voće i ljubav premapravljenju rakije i samoj rakiji. Proizvodnjom rakije se intenzivno bavimo četiri godine a inače je to porodična tradicija – kaže Marin. – Preporučujem sve rakije da se probaju, a posebno viljamovku, koja je posebna po ukusu i aromi, ali i tradiciji ljutovačke rakije.

Ljutovo – prestonica mlade rakijeLjutovo – prestonica mlade rakijeOvogodišnja smotra mlade rakije oborila je sve rekorde i po broju izlagača, uzoraka, vrsta rakija i posetilaca.

- Prezadovoljni smo ovogodišnjim festivalom, imali smo neočekivano veliki broj ljudi. Naš žiri je za tri dana odradio 304 uzoraka i najviše ih je oduševila viljamovka, dunja i šljiva, a potom i kajsija, koja je imala najviše, 74, uzorka – ističe organizator Saša Kopilović. – Mi smo mladi proizvođači, zaljubljenici u dobru kapljicu, koji se trudimo da napravimo nešto što nije uobičajeno. Mislim da se to prepoznaje i zato je ovako dobra atmosfera. Bez obzira što je sve puno, mi odavde ne idemo jer ako se izmstimo onda neće to biti to.

Ove godine je najmanje bilo šljivovice, ali su zato posetioci mogli da probaju rakije od banane, breskve, crbog duda, liker „kinder“ i druge netipične vrste najpopularnijeg alkoholnog pića.

Izvor: Subotica.com
14. Festival mlade rakije u Ljutovu 14. Festival mlade rakije u Ljutovu 14. Festival mlade rakije u Ljutovu 14. Festival mlade rakije u Ljutovu 14. Festival mlade rakije u Ljutovu 14. Festival mlade rakije u Ljutovu 14. Festival mlade rakije u Ljutovu 14. Festival mlade rakije u Ljutovu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 10378

Povezana vest

Povezane teme

festival mlade rakije ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.