Komentara: 24
Pregleda: 2870
Foto

U subotu 11. "Dani Nikole Tesle"

09.07.2024. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja Ličana "Lika" u subotu će, na Vodicama, biti upriličeni 11. Dani Nikole Tesle. Početak je zakazan za 10h, a ulaz je besplatan.
U subotu 11. "Dani Nikole Tesle"

Manifestacija koja slavi lik i delo Nikole Tesle po 11. put će biti upriličena na Vodicama, a organizatori i ovog puta najavljuju bogat program za sve generacije.

-  Kao i ranijih godina biće upriličena izložba inovacija, a dolaze nam inovatori iz cele zemlje, ali i iz Češke i susedne Mađarske. Kao i uvek, posetioci će imati priliku da uživaju u brojnim sportskim i zabavnim aktivnostima. Poseban akcenat smo stavili na najmlađe posetioce koje će animirati mađioničar, a imaće priliku da se okušaju u skakanju u vreći, kao i u nošenju jajeta u kašiki. U drugom delu dana, biće upriličen bogat kulturno - umetnički program - najavljuje predsednik Udruženja Ličana "Lika", Miloš Borjan.

U subotu 11. "Dani Nikole Tesle"

IZLOŽBA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA I U MAĐARSKOJ: U okviru Dana Nikole Tesle, izložba automobila na električni pogon po drugi put će biti održana u Segedinu i Moraholomu - U petak, od 11 do 14h automobili će biti izloženi u Segedinu na Sečenji tgru, dok će građani Moraholoma moći da ih pogledaju isti dan, od 16 do 17h - najavljuju organizatori.

Pripadnici Vojske Srbije i ove godine će pripremati vojnički pasulj, a deo prihoda od prodaje će biti prosleđen u humanitarne svrhe. Za sugrađane koji žele da posete ovu manifestaciju organizovan je besplatan autobuski prevoz na relaciji Lifka - Tehnička škola "Ivan Sarić" - Autobuska stanica - Pionir - Vodice, kao i nazad do grada. Autobus kreće ka Vodicama u 10h, 13h i 16h, a povratak u grad biće realizovan u 12h, odnosno u 15h i 20:30h.

U okviru "Dana Nikole Tesle" biće upriličena i izložba automobila na električni pogon u okviru koje će se predstaviti proizvođači i vlasnici ovih vozila.

U subotu 11. "Dani Nikole Tesle" Izložba će biti upriličena u subotu, od 10 do 13h na Gradskom trgu, kao i od 14 do 19h na Vodicama. Posetioci će imati priliku da vide najnovije električne automobile, kao i sve modele Tesline, model s, model 3, model x i model y. To su zaista fantastični automobili - ističe Oto Peter, član Organizacionog odbora manifestacije.

Program 11. "Dana Nikole Tesle" 13. jula na Vodicama

10h - početak manifestacije, boćanje deca i odrasli (prijava učesća na broj telefona 064/8190969).

12h - muzički program, izložba ličkih rukotvorina i domaće radinosti slobodnih stvaralaca

13h - ručak (vojnički pasulj), izložba inovatora i električnih automobila, ličke tradicionalne igre (skok iz mesta, pretezanje štapa i bacanje kamena sa ramena, prijava učešća 064/8190969), slikarska kolonija.

14h - rekreativne aktivnosti za decu (mađioničar, animator, skakanje u vreći i nošenje jajeta u kašiki (prijava učešća 064/8190969), radionica za decu.

17h - večernje bogosluženje, kulturno-umetnički program

20h - završetak manifestacije

Izvor: Subotica.com
Najava manifestacije "Dani Nikole Tesle" Najava manifestacije "Dani Nikole Tesle" Najava manifestacije "Dani Nikole Tesle" Najava manifestacije "Dani Nikole Tesle" Najava manifestacije "Dani Nikole Tesle" Najava manifestacije "Dani Nikole Tesle" Najava manifestacije "Dani Nikole Tesle" Najava manifestacije "Dani Nikole Tesle"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 24
Pregleda: 2870
Povezane teme

udruženje ličana lika

dani nikole tesle

miloš borjan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.